Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skitne angrep mot politidirektøren

Arne Johannessen reagerer kraftig på at den nytilsatte politidirektøren angripes for sin seksuelle legning og at han har brukt surrogatmor for å få barn.

OMSTRIDT PAPPA: Politidirektør Øystein Mælands farsrolle er blitt omstridt, etter at det ble kjent at han brukt en surrogatmor. Nå beskyldes den nyutnevnte politidirektøren for menneskehandel og for å ha omgått norsk lov. Foto: Ørjan Ellingvåg/Dagbladet
OMSTRIDT PAPPA: Politidirektør Øystein Mælands farsrolle er blitt omstridt, etter at det ble kjent at han brukt en surrogatmor. Nå beskyldes den nyutnevnte politidirektøren for menneskehandel og for å ha omgått norsk lov. Foto: Ørjan Ellingvåg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke være med i hylekoret mot politidirektør Øystein Mæland. Angrepene mot ham er i beste fall ufine, sier den mektige lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

For noen uker siden ble Mæland utnevnt i statsråd. Like etter ble det offentlig kjent at den nye sjefen for norsk politi er homofil, og at han sammen med sin mann har fått et surrogatbarn. Mæland og partneren venter nå et nytt surrogatbarn fra USA.

Det var i VG onsdag lederen av Stortingets justiskomité, FrP?s Per Sandberg kom med kraftig kritikk mot utnevnelsen av Arbeiderparti-mannen Øystein Mæland som ny politidirektør etter Ingelin Killengreen.

«Umoralskt»
I går kastet Senterpartiets nestleder Trygve Slagsvold Vedum og KrFs Øyvind Håbrekke seg på og forsterket kritikken av Øystein Mæland.

Ingen har foreløpig trukket Øystein Mælands faglige kvalifikasjoner i tvil. Men det stilles spørsmål ved den nye politidirektørens integritet.

Til VG slo Trygve Slagsvold Vedum fast i en artikkel om Øystein Mæland:

«Umoralsk å bruke surrogatmor».

Og Slagsvold Vedum blir også sitert slik:

«Det er moralsk forkastelig å engasjere en surrogatmor i utlandet for å få barn».

- Angrepene mot Mæland er personlige og skitne. Det er slag under beltestedet, sier Arne Johannessen til Dagbladet.

- Privatliv
KrFs Håbrekke mener det er klare elementer av menneskehandel i surrogatindustrien.

- Utspillet fra Per Sandberg var direkte ufint. Lederen av Stortingets justiskomité går til angrep på personen Øystein Mæland og hans seksuelle legning.

- Øystein Mæland må få begynne i jobben som politidirektør og vise hva han duger til. Angrepet har ingenting med Mælands jobb å gjøre. Ikke minst lederen av justiskomiteen bør besinne seg, sier Arne Johannessen til Dagbladet.

- Reagerer polititjenestemenn på utnevnelsen av Mæland og det faktum at han er homofil og har brukt surrogatmor for å få barn?

 -SLAG UNDER BELTESTEDET:  - Angrepene mot Øystein Mæland er skitne og slag under beltestedet. La mannen vise hva han duger til som politidirektør og Per Sandberg må slutte med ufine person angrep, sier Arne Johannessen,
-SLAG UNDER BELTESTEDET: - Angrepene mot Øystein Mæland er skitne og slag under beltestedet. La mannen vise hva han duger til som politidirektør og Per Sandberg må slutte med ufine person angrep, sier Arne Johannessen, Vis mer

- Det er ingen i min medlemsmasse som har kommet til Politiets Fellesforbund og koblet Mæland jobb som politidirektør og hans privatliv. Politidirektørens privatliv, hans seksuelle legning, hans barn og hvordan han har fått dem er oss uvedkommende. Vi som er ansatt i politiet er opptatt av hvordan Øystein Mæland vil løse de faglige utfordringer han står ovenfor i jobben som politidirektør. Jeg opplever at norsk politi tar imot Mæland med åpne armer, sier Johannessen.

- Hvis det da er slik at Mæland har omgått norsk lov?

- Jeg har ikke sett noen juridisk vurdering av denne saken. Etter min oppfatning er dette en ikke-sak. Nå må Øystein Mæland få begynne i jobben som politidirektør. Han må i ro og fred få vise hva han duger til. Hvis Mæland ikke har gjort noe straffbart må debattnivået legges på et annet nivå.

- Usaklig kritikk
- Det er lett for opposisjonen og andre å kritisere. Det er greit å komme med kritikk, men kom med faglig kritikk. En debatt om Øystein Mæland og hans privatliv har ikke noe i det offentlige rom å gjøre.

- Vi i politiets fellesforbund kommer til å vurdere Mæland kritisk og med et krevende blikk. Men da tar vi utgangspunkt i hva han leverer som politidirektør og ikke privatlivet til Øystein Mæland, sier Arne Johannessen.

- Å stille spørsmål ved Øystein Mælands integritet på grunn av hans seksuelle legning er lavmål, sier Arne Johannessen.

Øystein Mæland ønsker ikke å kommentere sitt privatliv i media.

Justisminister Knut Storberget ønsket i går ikke å forsvare sin nyutnevnte politidirektør, mot det Arne Johannessen mener er ufine personlige angrep mot den seksuelle legningen til den nyutnevnte politidirektøren.

Angrepene har kommet fra lederen av Stortingets justiskomité, Per Sandberg, KrFs Øyvind Håbrekke og Trygve Slagsvold Veum, nestleder i regjeringspartiet Senterpartiet.
 

TAUS: Justisminister Knut Storberget ville i går ikke si noe om opposisjonen og Senterpartiets nestleders angrep mot den nyutnevnte politidirektøren. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
TAUS: Justisminister Knut Storberget ville i går ikke si noe om opposisjonen og Senterpartiets nestleders angrep mot den nyutnevnte politidirektøren. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media