Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skitopper vil bygge boliger i naturperle

Naturvernforbundet trygler dem om å la være.

BES BESINNE SEG: Naturvernforbundet ber Bjørn Dæhlie droppe utbyggingsplanene på toppen av Voksenkollen. Her er skikongen fotografert under Norges Skiforbunds 100 års jubileumsfest i Oslo Rådhus i 2008. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
BES BESINNE SEG: Naturvernforbundet ber Bjørn Dæhlie droppe utbyggingsplanene på toppen av Voksenkollen. Her er skikongen fotografert under Norges Skiforbunds 100 års jubileumsfest i Oslo Rådhus i 2008. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bak selskapet Voksenkollveien Felt A, som vil bygge 11 boliger i et turområde i Voksenkollen, står blant annet skikongen Bjørn Dæhlie og Skiforeningens leder Ole Anker-Rasch.

- Jeg synes det er spesielt at de to, av alle, skal være de som ønsker å bygge ned et friområde, sier Eystein Husebye, leder i Naturvernforbundet Oslo Vest.

- Naturarv I likhet med naboer, Plan- og bygningsetaten, Byantikvaren og Friluftsetaten, går Naturvernforbundet i mot utbyggingsplanene på toppen av Voksenkollen. I løpet av de nærmeste månedene opp til politisk behandling i bystyret, etter at utbyggerne har klaget på Plan- og bygningsetatens avslag.

I dag skal saken opp i bydelsutvalget i Vestre Aker.

- Felt A er utrolig viktig for det sammenhengende friområdet der oppe. Det er den siste biten av en naturarv som er veldig viktig å bevare. For friluftslivet og for store deler av lokalbefolkningen er det en perle. De vil bygge ned kjernen av dette friområdet, sier Husebye til Dagbladet.

Følger loven Dæhlie og Ole Anker-Rasch eier 30 prosent av utbyggingsselskapet Voksenkollveien Felt A gjennom sitt felles selskap Tiri as. Der er Anker-Rasch styreleder.

- Man forholder seg til de lover og regler som samfunnet setter når det gjelder utvikling av nye prosjekter innen eiendom, sier Anker-Rasch da Dagbladet konfronterer ham med kritikken fra Eystein Husebye.

BES BESINNE SEG: Naturvernforbundet ber Skiforeningens leder Ole Anker-Rasch droppe utbyggingsplanene han har sammen med Bjørn Dæhlie i Voksenkollen. Her flankerer Anker-Rasch dronning Sonja under avdukingen av et kunstverk i Skimuseet i Holmenkollen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BES BESINNE SEG: Naturvernforbundet ber Skiforeningens leder Ole Anker-Rasch droppe utbyggingsplanene han har sammen med Bjørn Dæhlie i Voksenkollen. Her flankerer Anker-Rasch dronning Sonja under avdukingen av et kunstverk i Skimuseet i Holmenkollen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Han sier at motstandernes interesser blir lyttet til og ivaretatt i den forestående politiske prosessen.
Dagbladet har ikke fått kontakt med Bjørn Dæhlie.

«Værsåsnill» Eystein Husebye har en appell til de to skitoppene.

- Jeg vil be dem revurdere prosjektet, og simpelthen be dem: Vær så snill å finn et annet prosjekt, sier Husebye.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media