RÅ VINNER:  «Sjitne gulrøtter» til topps i gourmetfinale i Stavanger fredag kveld. Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad, NTB Scanpix.
RÅ VINNER: «Sjitne gulrøtter» til topps i gourmetfinale i Stavanger fredag kveld. Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad, NTB Scanpix.Vis mer

Skittent og rått vant pris som årets måltid

Ikke noe fredagstaco i gourmetfinale i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var «Sjitne gulrøtter» fra Jæren som gikk av med seieren under Det norske måltid fredag kveld.

Gulrøttene fra Jæren er pakket i en grå papirpose og har litt jord på seg, noe som skiller seg fra det man ofte finner i matbutikken.

- Årets vinner smaker naturlig og gir for mange gode minner fra barndommen. Vinneren forteller historien om produktet i klartekst gjennom pakningens budskap med sitt jevne utseende og naturlig smak, skriver juryen ifølge Stavanger Aftenblad.

Det er far og sønn Jone og Jarle Wiig som driver gartneriet på Orre og produserer de jærske gulrøttene.

- Tanken bak produktet er å tilby en gulrot slik den smaker når den kommer direkte fra åkeren, mest mulig naturlig, sier Jone til avisa.

De to andre nominerte i klassen «Årets det grønne - naturelle» var Skjærgaardsløk fra Åsgårdstrand i Vestfold og Snackpaprika fra Miljøgartneriet på Nærbø.

Matkonkurransen Det Norske Måltid arrangeres for åttende gang.

Til sammen 520 gjester får smake på maten til de 33 finalistene, og 13 priser deles ut.

De andre prisvinnerne finner du her.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram