Skittent, tilgriset og rotete i Narvesen-kioskene

Mattilsynet reagerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hver nordmann besøker en Narvesenkiosk 16 ganger i løpet av et år, skriver Narvesen på sine nettsider. Neste gang kan det hende du får bedervet mat. For ifølge rapporter som NRK. har hentet inn, så har Mattilsynet i løpet av det siste halvannet året karakterisert minst 40 kiosker over hele landet som skitne, tilgrisete og rotete.

Ved én undersøkelse ble det oppdaget en mus på lagerrommet.

To ganger skal rutinekontrollene ha avdekket for høyt bakterieinnhold i matvarene. Den ene gangen gjaldt det en slushmaskin på Skarnes, mens det i Mo i Rana var for høyt innhold av kolibakterier i softisen. Bakteriene kan føre til kraftig diaré, som i noen tilfeller kan være svært alvorlig.

I Båtsfjord fant Mattilsynet muggdannelser og vannlekkasjer i lokalet.

I de fleste tilfellene hvor Mattilsynet registrerte brudd på forskriftene, dreide det seg om for dårlig rengjøring.

Både skitt, smuss og skadedyr gir gode villkår for bakterieoppblomstring, som igjen kan gjøre at kundene får i seg helsefarlig mat.

Administrerende direktør for Mattilsynet Joachim Lystad sier til NRK at han ikke utelukker systemsvikt. Det går ikke Narvesen-ledelsen med på. Men markedssjef Helge Zimmer understreker at Narvesen fra nå av vil skjerpe kontrollrutinene.

- Denne listen er trist, og noe vi tar veldig alvorlig. Vi vet at rutinene er gode, men dersom de ikke følges, så blir ikke resultatet bra. Vi kan ikke akseptere at rutinene våre ikke følges, sier Zimmer.

ROTER OG SØLER:  20 Narvesen-kiosker holder det ikke rent nok, mener Mattilsynet. Foto: SCANPIX
ROTER OG SØLER: 20 Narvesen-kiosker holder det ikke rent nok, mener Mattilsynet. Foto: SCANPIX Vis mer

Narvesen har 460 kiosker over hele landet. Av de kioskene hvor det er rapportert om regelbrudd ligger 20 av de i Østlandsområdet, hvorav 5 i Oslo.