- Skittkasting

Carl I. Hagen har på ingen måte glemt pengekrangelen med Jan Simonsen, men Hagen sier samtidig at han ikke vil legge seg opp i nominasjonsprosessen i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min holdning var at Jan Simonsen skulle være økonomisk skadesløs hvis han tape saken mot Arbeiderpartiet. Jeg tok det som en selvfølge at han selv skulle betale saksomkostningene da han fikk 100 000 utbetalt i erstatning. Derfor reagerte jeg kraftig da vi fikk en regning fra advokat Per Danielsen på nøyaktig 25 000 kroner, uten noen form for dokumentasjon eller begrunnelse av at honoraret på var reelt, sier Carl I. Hagen. I disse dager er ikke partiformannen treg med å snu skytset om Per Danielsen:

- Men jeg reagerte først og fremst på at Danielsen skulle ha honorar på 25 000, for noen få timers arbeid for sin nærmeste venn. Det var smålig og umoralsk. Jeg var heller ikke i tvil om at det var Per Danielsen som var rådgiveren bak notatet som søksmål og uro hvis vi ikke betalte, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

- Er ditt ønske at Jan Simonsen ikke får førsteplassen på lista i Rogaland?

- Jeg vil ikke si hvem jeg ønsker skal stå på førsteplassen. Det er opp til nominasjonsmøtet, sier Hagen.

Forbanna

Jan Simonsen blir regelrett forbannet når Dagbladet konfronterer han med pengekrangelen. Han vedkjenner seg saken, men fastslår at det nå blir spredt en hel masse rykter for å sverte ham.

- Dette er et slag under beltestedet. Jeg har vedtak i stortingsgruppa bak meg i denne saken. Flertallet var enig i min tolkning. Men denne saken eller andre av ryktene som nå spres skal ikke ødelegge for førsteplassen på stortingslista. Rogaland Frp består av solide tillitsmenn som velger førstekandidat ut fra kvalitet og dyktighet, ikke ut fra simple rykter og skittkasting, sier Jan Simonsen til Dagbladet.