Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skiturister sperret inne

To mennesker er omkommet og åtte er savnet etter snøskred i Sveits og Østerrike de siste 24 timene. 30.000 skiturister er sperret inne på skisportsteder i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tøffe vinterforhold har også ført til at titusenvis av skiturister er innesperret. Det er dessuten fare for flom i det vestlige Europa.

I Sveits har redningsmannskapene funnet to unge mennesker omkommet i alpene. En skadet jente og to omkomne ble trukket ut av snømassene etter et ras som gikk ved Evolene i det sveitsiske kantoniet Valais sent søndag kveld.

Evakuert

Åtte mennesker er meldt savnet, deriblant franske turister, etter skred i det samme området. Redningsmannskapene gjenopptok letearbeidet mandag etter at de måtte instille aktivitetene som følge av stor skredfare.

Snøfallet har ført til at avsidesliggende steder i Sveits er blitt fullstendig isolert de siste dagene, og flere hundre mennesker er blitt nødt til å evakuere sine hjem. Det er meldt om flere hundre ras i områder der det sjelden går ras.

Skiturister sperret inne

Det uventede, kraftige snøfallet førte til trafikkaos på sveitsiske veier.

Snøskredfare førte også til at rundt 30.000 skiturister ble sperret inne på skisportsteder i Østerrike.

I Frankrike måtte alpinbyen Chamonix stenge en rekke butikker og evakuere 200 mennesker på grunn av snøskredfare. I løpet av de siste to ukene er 20 mennesker omkommet i snøskred i de franske alpene.

Det er også meldt om flom i det nodvestlige Sveits, Tyskland og deler av Frankrike.

(NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media