Trondheim slår tilbake etter partilederduellen

- Skivebom fra Erna

Trondheims Ap-ordfører Rita Ottervik mener statsminister Erna Solberg bommer når hun trekker fram henne og byen i debatten om deltidsstillinger.

BOM: Statsminister Erna Solberg (H) kom med feilaktige påstander om Trondheim i valgkampens første duell med Ap-leder Jonas Gahr Støre på Blå mandag, mener Trondheims Ap-ordfører Rita Ottervik. Foto: Nina Hansen
BOM: Statsminister Erna Solberg (H) kom med feilaktige påstander om Trondheim i valgkampens første duell med Ap-leder Jonas Gahr Støre på Blå mandag, mener Trondheims Ap-ordfører Rita Ottervik. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ottervik mener Solberg kom med feil påstander om Trondheim da deltidsstillinger var tema i duellen med Ap-leder Jonas Gahr Støre på utestedet Blå i Oslo mandag.

Solbergs uttalelse falt etter at Støre trakk fram tall som viser at andelen heltidsstillinger i helse- og omsorg går opp i Ap-styrte kommuner, og ned i kommuner der Høyre har ordføreren.

- Det høres ut som det er slik at dersom du trykker på knappen og stemmer Arbeiderpartiet, så kommer dette til å endre seg. Dette var Rita Otterviks fremste valgløfte for fire år siden. Et kjapt søk, viser at i dag er det de elleve stillinger som er lyst ut, mellom 12,5 prosent og 20 prosent, Solberg.

Feil må rettes

I et innlegg på Facebook slår Ottervik fast at dette er en feil som må rettes opp.

«Trondheim og Trøndelag Arbeiderparti har et sterkt ønske om å ha en nedtonet valgkamp de neste dagene, etter beskjeden om Ingrid Aunes tragiske bortgang. Likevel må vi si fra når ting blir framstilt feil», innleder Ottervik.

«Sannheten er at vi har økt stillingsandelen i Trondheim kommune, og hvert eneste år har andelen ansatte med heltidsjobb gått opp. Alle nytilsatte tilsettes i 100 prosent stilling», skriver Ottervik videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer