Skjærebrenner startet Hansa-brann

Politiet tror oppussing forårsaket brannen i de gamle bygningene til Hansa Bryggerier i Bergen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruk av skjærebrenner under rehabiliteringsarbeid er trolig brannårsaken. Flere gassflasker med acetylen og oksygen befant seg inne i bygningene, men det var ifølge politiet aldri fare for at disse skulle eksplodere.

- Slike flasker representerer ingen overhengende fare for eksplosjon. Det ble likevel raskt sørget for at flaskene ble brakt ut av bygningene og avkjølt, sier vaktsjef Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk brannmeldinga klokka 17.38, og røykdykkere var raskt på stedet hvor de gjennomsøkte bygningene etter folk. En snau time seinere var flammene under kontroll.

- Vi har en teori om at brannen ble utløst under demontering av noe utstyr med skjærebrenner inne i bygningen, sier Bruarøy.

Bygningene i Kalfarveien i Bergen er ikke lenger brukt av Hansa Bryggerier. Det skal ha pågått ombyggingsarbeider i bygningene med tanke på framtidig næringsvirksomhet. I kveld startet brannvesenet med restverdiredning og etterslokking. Store brannmannskaper deltok i slokningsarbeidet, og politiet måtte stenge flere veier i området.

BRYGGERI-BRANN: Det var i de gamle Hansa-bryggeriene at det begynte å brenne i ettermiddag.