- Skjærer ut hjertet til død soldat og later som han spiser det

Skremmende video skaper sinne i Syria.

STERKE BILDER: Bilder i en ny video, som viser hvordan en syrisk opprørskommandant skjærer i en avdød soldat og etterpå tar innvoller mot munnen som om han skal spise den, skaper sinne i Syria.
STERKE BILDER: Bilder i en ny video, som viser hvordan en syrisk opprørskommandant skjærer i en avdød soldat og etterpå tar innvoller mot munnen som om han skal spise den, skaper sinne i Syria. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menneskeretts- organisasjonen Human Rights Watch reagerer kraftig etter at en video som tilsynelatende viser en syrisk opprørskommandant som skjærer ut innvollene til en avdød soldat, ble lagt ut på nettet av regjeringsvennlige grupper i helgen.

Organisasjonen stempler handlingene som vises i videoen som krigsforbrytelse, og den syriske koalisjonen har uttalt at kommandanten vil bli stilt for retten, ifølge BBC.

Dagbladet unnlater å publisere videoen på grunn av det ekstreme innholdet.

Videoen viser hvordan det som antas å være Abu Sakkar, kommandant for den syriske opposisjonsbrigaden Farouq Brigade, først kutter i soldaten, før han tar opp to innvoller og fører det som skal være hjertet mot munnen som for å spise det.

Den avdøde soldaten skal ifølge Human Rights Watch være en syrisk regjeringssoldat.

Klippet, som foreløpig er ubekreftet, er lagt ut på nettet av en regjeringsvennlig kampanjegruppe.

Fordømmer videoen Peter Bouckaert i Human Rights Watch sier at han har sett en uredigert kopi av videoen, og hevder at Sakkars identitet har blitt bekreftet av opprørskilder, og at bilder av ham i andre videoer viser Sakkar iført samme sorte jakke og med samme ringer på fingrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer