SPOTTPRIS: På landsiden innenfor nasjonalskatten Lyngør selges en skjærgårdsidyll til bare en liten brøkdel av bygningenes tekniske verdi. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
SPOTTPRIS: På landsiden innenfor nasjonalskatten Lyngør selges en skjærgårdsidyll til bare en liten brøkdel av bygningenes tekniske verdi. Foto: Eivind Yggeseth/FinansavisenVis mer

Skjærgårdsidyll selges med 70 mill. kr i avslag av verdien

I Tvedestrand selges nå hotellresepsjon, restaurant, konferanserom og bar samt brygger og 32 leiligheter og fem hytter fra 1997 - alt på bryggekanten.

(Finansavisen:) Glem alt du har hørt om dyre ferieboliger i sjøkanten. På landsiden innenfor nasjonalskatten Lyngør selges en skjærgårdsidyll til bare en liten brøkdel av bygningenes tekniske verdi, skriver Finansavisen.

Selvfølgelig er det en hake ved det hele. Vi snakker nemlig ikke om selveierhytter eller – leiligheter.

Ferieboligene er ifølge avisa en del av Bokhotellet Lyngørporten og fungerer følgelig som hytter og leiligheter for besøkende på hotellet, og det er neppe aktuelt å få omregulert til selveierboliger.

Verdi: 100 mill.

Forskjellen på varme og kalde senger er som natt og dag. Mens private hytter og leiligheter i sjøkanten selges til mange millioner per stykk, er det knapt mulig å selge hotellsenger der sesongen er åtte uker midt på sommeren.

Eierselskapet, Sørlandet Sjø og Fritid, opererer med en teknisk verdi av anlegget på 100 millioner kroner. I tillegg ligger det fantastisk plassert helt i sjøkanten med utsikt til Lyngør.

Eier skal ifølge Tvedestrandsposten ha avvist bud rett i overkant av 30 millioner kroner, men ifølge avisa skal eier nå ha godtatt et bud med visse betingelser.

Styreleder Carl F. Bertelsen ønsker ikke å kommentere verken pris eller prosess til Finansavisen.

Inntektsfall

Bakgrunnen for at eierne nå vil selge er ifølge Tvedestrandsposten at flere av aksjonærene er blitt gamle. I dag er Hussain Afeef og TeamTec Holding de største aksjonærene.

Det er heller ikke unaturlig å tenke seg at gnisten også har forsvunnet noe etter at omsetningen er redusert fra 15 millioner i 2012 til 11,8 millioner i 2016. Virksomheten har også gått med underskudd siden 2013.

Lokalavisa hevder ifølge Finansavisen at ny eier vil videreføre hotelldriften og at overtakelsen vil skje 1. august i år.

Andre økonominyheter:
Goldman Sachs og UBS tar grep i Røkke-aksje
- Det er uakseptabelt at det skal fungere slik i Privatmegleren