Brexit

Skjebnedag: - Kan være ved veis ende

Britenes statsminister Boris Johnson ber i et åpent brev de folkevalgte om å stemme for brexitavtalen han har forhandlet fram med EU under lørdagens avstemning.

SE TV LIVE: En brexit-avtale mellom EU og Storbritannia er klar. Boris Johnson skal klokka 10.30 norsk tid lørdag presentere brexit-avtalen for Parlamentet. - Et vanskelig, splittende og – ja – smertefullt kapittel i vår historie er ved veis ende, skriver Johnson i et brev til The Suns lesere lørdag. Video: AP Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I brevet til The Suns lesere forklarer Johnson hvorfor folkevalgte bør stemme for brexitavtalen han og EU er blitt enige om.

I brevet skriver Johnson blant annet at dette er de folkevalgtes mulighet til å levere som lovet ut fra resultatet fra folkeavstemningen fra 2016, nemlig å forlate EU.

- Men det er også en god avtale for samtlige deler av landet vårt, skriver han.

Det ekstraordinære møtet i Underhuset starter klokka 10.30 norsk tid med at Johnson skal presentere avtalen som han fremforhandlet med EU for Parlamentet, før det blir en debatt og deretter en avstemning.

Talen, og den påfølgende debatten og avstemningen, kan du følge direkte på Dagbladet.no fra kl. 10.30.

Ved veis ende

Johnson uttaler videre at lørdag er «dagen vi har en sjanse til å samle landet igjen».

- Jeg ber alle se mot slutten av dagen i dag og se for seg hvordan det vil være hvis den nye avtalen blir godkjent. Om under to uker, 31. oktober, kan vi være ute av EU. Et vanskelig, splittende og – ja – smertefullt kapittel i vår historie er ved veis ende, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer