Skjebnedag for Berlusconi

I dag avgjør Italiensk høyesterett trolig om skattesvindel-dommen mot Silvio Berlusconi skal opprettholdes.

AVGJØRELSE: I dag møtes Italiensk høyesterett for å avgjøre om Silvio Berlusconis dom opprettholdes,  (AP Photo/Gregorio Borgia)
AVGJØRELSE: I dag møtes Italiensk høyesterett for å avgjøre om Silvio Berlusconis dom opprettholdes, (AP Photo/Gregorio Borgia)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italias høyesterett møtes i dag for å avgjøre om tidligere statsminister, Silvio Berlusconi, skal fengsles og utestenges fra offentlige verv for skattesvik,- en dom som kan true Italias vaklende koalisjonsregjeringen.

Beskylder oposisjonen De fem dommerne i Cassation Court - Italias høyesterett, vil høre Berlusconis endelig appell  mot en ett års fengsel og fem års utestengelse fra kontoret. 

Retten kan ta opptil tre dager før den endelige kjennelsen faller. Berlusconi (76) beskylder venstrevingen for å prøve å få ham inn i et tiltalls rettssaker siden han kom til makten for første gang i 1994, skriver Reuters.

En fallende regjering Det er ventet at resultatet av dommen kan få store konsekvenser for regjeringen til statsminister Enrico Letta, som er avhengig av støtte fra Berlusconis høyreparti PDL.

Berlusconi har sagt at resultatet av rettssaken ikke skal få konsekvenser for regjeringen, men mange tror utfallet blir et annet, skriver Financial Times. Flere i Berlusconis parti har sagt at de vil sørge for regjeringens fall dersom dommen opprettholdes.

Berlusconi ble også dømt til sju års fengsel 24. juni i år for å ha misbrukt sin stilling som statsminister og for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra en mindreårig. Han kalte dommen «ekstrem» og lovet å kjempe videre.