Skjebnedag for Liv Signe

I dag kan Sp-leder Liv Signe Navarsete få en beskjed hun har fryktet. Økokrim går trolig inn for en straffereaksjon etter pengerotet.

FÅR BESKJED:  Sp-leder Liv Signe Navarsete har selv vært inne til avhør i pengesaken. Foto: Jacques Hvistendahl
FÅR BESKJED: Sp-leder Liv Signe Navarsete har selv vært inne til avhør i pengesaken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet kjenner til, har Økokrim tatt en beslutning som de planlegger å offentliggjøre i dag. Dagbladet får opplyst at Økokrim sannsynligvis går inn for en eller annen form for straffereaksjon. En slik straffereaksjon kan enten være at Økokrim utsteder et forelegg eller, i verste fall for Senterpartiet, tar ut tiltale.

Økokrim startet før jul etterforskning av mulige brudd på regnskapsloven i forbindelse med den ulovlige pengestøtten partiet mottok. De hadde i går vært i dialog med Senterpartiets advokat om sin beslutning. Kilder i Senterpartiet bekrefter overfor Dagbladet at det mest sannsynlig vil ende med en foretaksstraff i form av et forelegg. Får bot? Dersom partiet vedtar forelegget er det å anse som en dom og saken vil være ute av verden. Hvis de ikke vedtar forelegget, går saken videre i rettssystemet. En tiltale vil være langt vanskeligere for Navarsete, og forelegget som mest sannsynlig kommer, blir ifølge kilder mottatt som en lettelse i Senterpartiet.

— Blir det tatt ut tiltale, mener jeg det eneste logiske er at Navarsete trekker seg, sier administrerende direktør for Burson-Marsteller, Sigurd Grytten og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer