Skjebnedag for nordmann i Brasil

I dag avgjøres den videre skjebnen til 35-åringen, som knivstakk en kvinne i Rio de Janeiro for snart 14 dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen fra Bergen er siktet for overlagt drapsforsøk og risikerer i verste fall ti års fengsel. Det første forberedende rettsmøtet pågår nå i Rio de Janeiro.

En dommer skal for første gang høre 35-åringens historie. Også vitner til hendelsen skal fortelle sin versjon av det som skjedde. I løpet av ettermiddagen blir det bestemt om 35-åringen fortsatt skal sitte varetektsfengslet.

Bergenseren knivstakk en brasiliansk kvinne på baren Terrasse i Rio de Janeiro. Lenge svevde kvinnen mellom liv og død, men det norske konsulatet i byen opplyser til Dagbladet :på nettet at det 29 år gamle offeret nå er ute av sykehuset.

Dersom siktelsen opprettholdes, går det flere måneder til rettsforhandlingene starter.

Det norske konsultatet i Rio de Janeiro har ordnet mannen advokat. Nordmannen deler celle med rundt 30 andre fanger i fengslet Pontinal. 35-åringen hevder han stakk i selvforsvar etter å ha blitt angrepet med kniv. Politiet i Rio de Janeiro har imidlertid to vitner som forteller noe annet. Dermed blir det hele et spørsmål om hvem retten tror på.

Norge har ikke utleveringsavtale med Brasil. Det betyr at nordmannen må sone en eventuell fengselsstraff i Brasil. Den alvorlige epiosoden skjedde i havnekvarteret i Rio de Janeiro.

frode.hansen@dagbladet.no