Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjebnedag for Ola Borten Moe- ønsker å fortsette

Varsler likevel at han stiller sin plass til disposisjon.

MÅ HAN GÅ?: I dag kan Ola Borten Moes politiske skjebne i Senterpartiet avgjøres når sentralstyret samles for å avgjøre hvor mange posisjoner i ledelsen som skal velges på ny når et ekstraordinært landsmøte samles i april. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MÅ HAN GÅ?: I dag kan Ola Borten Moes politiske skjebne i Senterpartiet avgjøres når sentralstyret samles for å avgjøre hvor mange posisjoner i ledelsen som skal velges på ny når et ekstraordinært landsmøte samles i april. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Adresseavisen melder i dag at Ola Borten Moe stiller sin plass til disposisjon, men gjør det fortsatt klart at han ønsker å fortsette.

Kokka 11 i dag møtes Senterpartiets sentralstyre for å beramme det kommende ekstraordinære landsmøtet, som Liv Signe Navarsete har varslet.

Hvem må gå? Det kanskje mest spennende blir om sentralstyret vil foreslå at hele eller deler av ledelsen må stille sine plasser til disposisjon når et nytt landsmøte trer sammen.

Etter at partileder Liv Signe Navarsete lørdag varslet sin avgang har diskusjonen gått knallhardt for seg internt i Senterpartiet om hvem som sammen med henne må ta ansvar for krisa og stille sine plasser til disposisjon.

Her er de heteste navnene til å overta som nestledere.

Ny partiledelse Ny partiledelsen i Sp kan komme på plass etter tre scenarioer: Enten skiftes deler av arbeidsutvalget ut, altså en eller flere av de tre i partiledelsen. En annen mulighet er at alle tre skiftes ut, eller som en tredje mulighet får valgkomiteen i oppgave å finne et helt nytt sentralstyre.

Partileder Liv Signe Navarsete har gjort det klart at hun, i praksis, kommer til å trekke seg. I morgentimene i dag varsler 1. nestleder Ola Borten Moe at han, tross at han ønsker å fortsette, stiller sin plass til disposisjon.

2. nestleder Trygve Slagsvold Vedum ønsker å fortsette, og har vært en het kandidat som partileder. I går meldte imidlertid Marit Arnstad seg på - og hun holdes som solid partilederkandidat av mange i Senterpartiet.

Skjebnedag Mest utsatt akkurat nå, er Ola Borten Moe som etter langvarig konflikt med Navarsete og deler av eget parti, ikke lenger anses som den opplagte arveprinsen han tidligere var. Et flertall av fylkeslederen i partiet ser aller helst at Borten Moe går.

Ola Borten Moe er nå så kontroversiell internt i partiet at han blir betraktet som helt ute av dansen som ny partileder. Men fortsatt mener mange at han bør få mulighet til å fortsette som nestleder. Blant annet har hans støttespillere startet en underskriftskampanje for ham.

Samtidig kan sammensetningen av valgkomiteen få betydning for hvem som velges på landsmøtet i april.

Valgkomiteen som skal plukket ut kandidater til den nye Sp-ledelsen, settes formelt ned av landsstyret. Imidlertid får ikke alle fylkene plass i valgkomiteen — i Senterpartiet rullerer fylkene på plassene i komiteen.

Landsmøte 7. april Til det ekstraordinære landsmøtet, som etter det Dagbladet erfarer skal avholdes som et dagsmøte mandag 7. april, vil det settes ned en valgkomité bestående av representanter fra fylkene Østfold, Oppland, Buskerud, Telemark, Aust-Agder, Rogaland, Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag, Troms og Senterungdommen.

Hvert fylke skal komme med to forslag — en mann og en kvinne.