Terrorsikring-høringen

Skjebnedag for statsministeren

Mandag starter terrorhøringen som kan felle regjeringen Solberg. Deler av opposisjonen antyder mistillit i saken. Spenningen er knyttet til hva KrF gjør.

Paris, Norske Ambassaden, 20180327:  Møter Statsminister Erna Solberg i  Paris etter Listhaug bråket.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
Paris, Norske Ambassaden, 20180327: Møter Statsminister Erna Solberg i Paris etter Listhaug bråket. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang må statsminister Erna Solberg (H) og en rekke sittende og tidligere statsråder forklare seg for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om arbeidet med terrorsikring av viktige bygg, installasjoner og infrastruktur.

Bakteppet er Riksrevisjonens knusende kritikk fra 2016, som slo fast at arbeidet med såkalt objektsikring etter terrorangrepene 22. juli 2011 fremdeles var svært mangelfullt, samt en like kritisk oppfølgingsrapport fra juni i år.

- Et øyeblikksbilde

Rapportene slår fast at regjeringen ligger langt etter fristen, som var satt til 2015, i arbeidet med å sikre objekter som er avgjørende for stats- og samfunnssikkerheten. Dette gjelder både politiets og Forsvarets egne bygninger, samt bygninger med viktig symbolverdi og kritisk sivil infrastruktur som for eksempel vannverk, strømforsyning og datasentraler.

Etatene er heller ikke enige seg imellom om hvilke objekter som skal sikres, og er ikke engang ferdige med å kartlegge alle objektene, heter det i rapporten, som fastslår at situasjonen utgjør en fare for liv og helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer