Skjebnedager: Dette kan dommene bety

Laila Anita Bertheussen (54) ble som ung straffedømt tre ganger, og stjal blant annet gull som postansatt. Det kan få bevisverdi i en eventuell rettssak. - Svartmaling, sier forsvarer.

NEKTER STRAFFSKYLD: Laila Anita Bertheussen er i disse dager i utlandet, men kjemper for sin uskyld. Hun nekter straffskyld for PST-siktelsen. I disse dager avsluttet de etterforskningen og sender over en påtaleinnstilling til Det nasjonale statsadvokatembetet. Foto: Privat
NEKTER STRAFFSKYLD: Laila Anita Bertheussen er i disse dager i utlandet, men kjemper for sin uskyld. Hun nekter straffskyld for PST-siktelsen. I disse dager avsluttet de etterforskningen og sender over en påtaleinnstilling til Det nasjonale statsadvokatembetet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PST er straks ferdig med sin etterforskning av saken mot Laila Anita Bertheussen (54). Samboeren til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara er siktet for å ha oppdiktet straffbar handling ved å tenne på familiens bil.

PST mistenker at hun står bak en rekke trusler mot familiens hjem på Røa og at hun har foretatt handlinger som vekker mistanke om straffbar handling uten at den er begått.

PST vil i løpet av kort til sende over sin etterforskning og sin påtaleinnstilling til Det nasjonale statsadvokatembedet, som avgjør om det blir tatt ut tiltale i saken. Bertheussen avviser alle anklager i saken.

Dømt tre ganger

Seint onsdag kveld kunne nettstedet Filter Nyheter avsløre at Bertheussen er straffedømt tre ganger tidligere.

1982: Betinget dom for tyveri.

1985: 30 dager ubetinget fengsel for tyveri, bedrageri og falskneri.

1989: 120 dager betinget fengsel for bedragerier, dokumentforfalskning og tyveri.

- Forsøk på å sverte

- Hun synes det er meningsløst at det lenkes 30 år gamle dommer i et forsøk på å sverte henne. Når det er dårlige bevis trekkes det rareste fram for å påvirke publikum. Dommene er ikke trukket fram i saken før PST orienterer Filter nyheter om at de har dem, og jeg skjønner ikke helt grunnen. Hun er ikke spurt, og det er ikke en del av etterforskningen, sier Bertheussens forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer