Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjebnedøgn for Louise

NEW YORK (Dagbladet): Den 19 år gamle drapsdømte Louise Woodward må vente på avgjørelsen om sin framtid. Dommer Hiller Zobel vil ha en tenkepause før han bestemmer seg, men avsier muligens kjennelsen allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarerne til den 19 år gamle, drapsdømte Louise Woodward anklaget i går aktoratet for å undergrave forsvarets sak ved å holde tilbake viktige obduksjonsfotografier av bruddet på hjerneskallen til åtte måneder gamle Matthew Eappen.

Dommer Hiller Zobel avgjør seinere om forsvaret skal få medhold i sine anklager.

Aktoratet avviste påstandene fra toppadvokaten Barry Scheck, og pekte på at det var Scheck og hans medhjelpere som, sammen med tiltalte selv, fratok juryen muligheten til å dømme Louise for legemsbeskadigelse i stedet for forsettlig drap.

- De spilte høyt og tapte, sa aktor og argumenterte mot at dommer Hiller Zobel avgjør saken mot Louise Woodward innenfor en ramme som Louise og forsvarerne hennes selv fjernet fra juryen.

I ettertid innrømmet Louises forsvarer Barry Scheck at det ikke hadde vært så lurt å frata juryen muligheten til å vurdere legemsbeskadigelse som alternativ til drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!