Norsk barnevern

Skjebnedrama avgjort: Mor og far vant

Et nei fra Høyesterett kunne bety at de aldri skulle få se sin tre år gamle datter igjen. Nå har foreldrene vunnet fram.

EMD-STORM MOT NORGE: Saken til Trude ble tatt til behandling i Menneskerettsdomstolen i desember 2015. Siden er ytterligere 37 norske barnevernssaker satt under lupen i Strasbourg. Video: Siv Johanne Seglem og Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er helt vilt. Jeg er så glad. Dette er det råeste jeg har vært med på, sier barnemora til Dagbladet.

De siste ukene har 11 dommerne i Høyesteretts storkammer vurdert tre konkrete barnevernssaker, etter at Norge, på kort tid, er dømt for menneskerettighetsbrudd i sju saker i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD).

Høyesteretts storkammerdom vil trolig få stor betydning for norsk barnevern.

For dette foreldreparet betyr avgjørelsen fra rikets øverste dommere at lagmannsretten nå må ta deres anke over beslutningen om tvangsadopsjon av datteren til behandling.

Dermed har de nå fått nytt håp om å ikke miste all kontakt med datteren.

Enstemmig

14. februar skrev Dagbladet om foreldreparets skjebnedrama.

Et nei fra Høyesterett kunne ha betydd at de aldri ville få se sin tre år gamle datter igjen.

- De vil adoptere bort datteren min, til tross for at jeg har omsorgen for andre barn. Det blir helt feil. Hun har søsken som også savner henne, uttalte barnemora til Dagbladet.

Fylkesnemnda konkluderte likevel med at tvangsadopsjon er til beste for den vesle jenta. Adopsjonen ble stadfestet i tingretten, og lagmannsretten har nektet å behandle foreldrenes anke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer