Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjebnekveld i FN

Klokka 21 begynte FNs sikkerhetsråd behandlingen av forslaget til fredsplan for Kosovo. Men både Kina og Russland truer med å stanse forhandlingene hvis ikke NATO stanser bombingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som faste medlemmer av Sikkerhetsrådet har Kina og Russland veto-rett. Det betyr at det ikke blir noen enighet om en FN resolusjon hvis ikke de to tidligere supermaktene vil.

I kveld holder Sikkerhetsrådet sitt første møte om utkastet til fredsplan for Kosovo.

Håpefulle

USAs, Frankrikes og Storbritannias FN-ambassadører gikk til det lukkede møtet i rådet med håp om en snarlig løsning på Kosovo-krisen. Helst i løpet av 24 timer.

- Vi vil ha fredsplanen vedtatt så fort som mulig, sa den amerikanske FN-ambassadøren Peter Burleigh.

Men Kinas utsending har fortsatt problemer med endel sentrale punkter i avtaleutkastet. De vil at NATO stopper bombingen med en gang. Kina-representanten måtte konferere med Beijing før han gikk inn i det innledende møtet.

Russlands utenriksminister Igr Ivanov har måttet gjøre kuvending i løpet av dagen: Først sa han at Russland kunne godta fredsavtalen slik den framsto, senere på dagen måtte han endre mening.

- Ingen resolusjon kan diskuteres seriøst og settes ut i livet før bombingen stopper, sa Ivanov i ettermiddag.