Skjebnemøte for det borgerlige budsjettsamarbeidet

Partene kan bli sittende utover natta i forsøket på å enes om et budsjett.

BUDSJETTINNSPURT: De parlamentariske lederne i henholdsvis Frp og Høyre, Harald T. Nesvik og Trond Helleland, må sikre budsjettenighet med KrF og Venstre, alle helst i kveld, for å nå fristen for innlevering til finanskomiteen i morgen. Dersom budsjettet blir ytterligere forsinket, må budsjettdebatten neste torsdag flyttes på. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BUDSJETTINNSPURT: De parlamentariske lederne i henholdsvis Frp og Høyre, Harald T. Nesvik og Trond Helleland, må sikre budsjettenighet med KrF og Venstre, alle helst i kveld, for å nå fristen for innlevering til finanskomiteen i morgen. Dersom budsjettet blir ytterligere forsinket, må budsjettdebatten neste torsdag flyttes på. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi ser konturene av noe som kan være med på å få til en enighet. Jeg synes vi har kommet veldig langt i forhandlingene, ikke minst på den sosiale profilen som har vært veldig viktig for KrF, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han ankom budsjettforhandlingene i statsrådssalen i Stortinget nå i kveld.

Han gjorde det likevel klart at kveldens forhandlingsmøte - det andre i dag - langt på vei er avgjørende for hvorvidt regjeringspartiene og støttepartiene i det hele tatt makter å komme til enighet om neste års statsbudsjett.

- Jeg tror møtet som vi nå går inn i vil avgjøre om vi når den fristen som vi alle ønsker å nå. Hvis vi ikke når den fristen i morgen klokka 18, da trenger vi egentlig  å avklare om vi får til en enighet eller ikke, sa Hareide, og la til:

- Vi kan bli sittende relativt lenge i kveld. Jeg tror vi trenger en del tid sammen.

KrF-lederen understreket at det fortsatt er saker som gjenstår, og at det er «avgjørende hvordan regjeringspartiene forholder seg til det».

- Og det har de visst så og si i to uker. Men nå nærmer deadline seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer