Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjebnemøte for Giske:
- Situasjonen er dramatisk

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen mener det er viktig å få satt punkum i Giske-saken så fort som mulig. I ettermiddag møtes sentralstyret i Ap for å diskutere nestlederens skjebne.

MØTE: Sentralstyremøte i Arbeiderpartiet i forbindelse med anklagene mot nestleder Trond Giske. Lise Christoffersen på vei inn i møtet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MØTE: Sentralstyremøte i Arbeiderpartiet i forbindelse med anklagene mot nestleder Trond Giske. Lise Christoffersen på vei inn i møtet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13 starter sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet, hvor varslene mot nestleder Trond Giske skal drøftes.

Det er et enormt presseoppbud utenfor Arbeiderpartiets partikontor på Youngstorget. Sentralstyremedlemmer må brøyte seg vei mellom fotografer og journalister.

- DRAMATISK: Lise Christoffersen kallser situasjonen dramatisk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- DRAMATISK: Lise Christoffersen kallser situasjonen dramatisk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I går ble det klart at Giske er fritatt fra sitt nestlederverv på ubestemt tid og Dagbladet får bekreftet at han ikke kommer til å vise seg på møtet.

Han er sykemeldt og opplever at hans rolle i dagens møte er avklart all den tid han er fritatt fra nestledervervet.

- Situasjonen er dramatisk, men jeg regner møtet vil gå rolig for seg, og at det er et møte som ledelsen har forberedt seg godt til, sier stortingsrepresentant Lise Christoffersen fra Buskerud på vei inn til møtet.

Hun mener bråket er uheldig for partiet, fordi det bidrar til å dra fokus bort fra politikken - og skulle ønske at det snart ble satt punktum for saken på den ene eller andre måten.

- Jeg hadde jo håpa det kunne vært satt punktum i dag, men skjønner at ledelsen føler at de ikke er der og trenger mer tid, og det har jeg respekt for ettersom sakene må håndteres forsvarlig, sa Christoffersen på vei inn til møtet, og la til:

- Men vi kan ikke ha denne situasjonen gående utover våren. Vi må få en konklusjon forholdsvis raskt, og så raskt som vi opplever at det er forsvarlig.

Hun understreker at hun har full tillit til Ap-leder Jonas Gahr Støres håndtering av saken så langt.

AUF-leder Mani Hussaini mener det har skjedd mye positivt i løpet av de siste dagene.

AUF: AUF-leder Mani Hussaini på vei inn til møtet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AUF: AUF-leder Mani Hussaini på vei inn til møtet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Nå skal vi gå inn og diskutere, og få høre mer om hva disse sakene gjelder. Så synes jeg det har skjedd mye positivt i løpet av de siste dagene. Jeg synes det er viktig at det har kommet en reaksjon på disse anklagene og synes det er fint av både Giske og Støre å komme fram til beslutningen av at han skal tre av sin nestlederstilling. Så tenker jeg at vi får gå inn og diskutere og komme tilbake til det, sa AUF-leder Mani Hussaini, før han gikk videre inn til møtet.

- Grunnløse påstander

Trond Giske kom i går med skarpe anklager mot varslene, som Ap-toppen mener inneholder flere grunnløse påstander.

- En grundig behandling innebærer også at jeg får legge fram min versjon. Det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser jeg på det sterkeste bestrider. Disse har systematisk vært lekket til mediene. Alvorlige anklager er blitt publisert kun basert på anonyme kilder, kommentert som sannheter, og spredt i sosiale medier. Dette har gjort min og andres situasjon svært vanskelig, og undergraver også tryggheten til reelle varslere, skrev Giske på Facebook.

Det har kommet flere varsler mot Giske og kvinner i og utenfor partiet har varslet om hans oppførsel. Selv har Giske innrømmet og beklaget overtramp og ufin oppførsel.

Veien videre

Det er fortsatt uklart hva som står i varslene partikontoret nå behandler, men Jonas Gahr Støre har sagt at det var handlinger av en seksuell karakter.

Maria Karine Aasen-Svendsrud, stortingsrepresentant og sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet, sier til Dagbladet at sentralstyre nå skal diskutere veien videre.

- Nå skal sentralstyret samles og få både orienteringer og diskutere veien videre. Jeg forventer, og har stor tillit til, at partilederen vår legger fram informasjonen vi trenger der. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Aasen-Svendsrud.

- Jeg har ikke noen ytterligere kommentarer. Jeg kommer til å gi inntrykk til mine forventninger og kommentarer i møtet jeg skal i, sier Terje Aasland, en annen person i sentralstyret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!