Kilder til Dagbladet:

Skjebnemøte i kveld: Diskuterer Lans framtid

Rødt sitter med nøkkelen til Lan Marie Bergs framtid som byråd. I kveld samles partiet til møte der mistillitsforslaget skal diskuteres, blir Dagbladet fortalt. Viljen til å kaste byråden er reell.

KAN MISTE JOBBEN: Framtiden til Lan Marie Berg er tema på Rødts møter i kveld, får Dagbladet bekreftet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KAN MISTE JOBBEN: Framtiden til Lan Marie Berg er tema på Rødts møter i kveld, får Dagbladet bekreftet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld samles alle Rødts lokallag i Oslo til lagsmøte.

Dagbladet er kjent med at mistillitsforslaget mot miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) er på sakslista.

Partiledelsen i Oslo vil høre hva medlemmene har å si om saken. Etter det Dagbladet forstår er viljen til å kaste byråd Berg betydelig, men partiet har ikke konkludert.

Åpen for mistillit

Det er Frp som har fremmet mistillitsforslaget mot Berg etter den gigantiske budsjettsprekken for den nye vannforsyningen i Oslo.

I forbindelse med framleggelsen av revidert kommunebudsjett 20. mai ble det kjent at kjempeprosjektet sprekker med 5,2 milliarder kroner.

Opposisjonen mener byråd Berg kan ha brutt informasjonsplikten, og flere partier har åpnet for å kaste henne. Bakgrunnen er at hun allerede i midten av februar fikk en ny kostnadsvurdering som var flere milliarder høyere enn først anslått. 12 mars kom en ny rapport fra prosjektledelsen som pekte mot en milliardsmell. 10. mai fikk hun kvalitetssikrede tall, der summen på over 5 milliarder ble kjent.

Rødt sitter med en nøkkelrolle i bystyret.

Raymond Johansens byråd har nemlig ikke flertall, og er avhengig av støttet fra partiet på den ytterste venstresiden. Hvis Rødt går for mistillit mot Berg, må hun trolig forlate byrådskontoret.

Reell vilje

I kveld samles lokallagene i Rødt i Oslo til et fast, jevnlig møte.

Dagbladet er kjent med at mistillitsforslaget mot Berg skal diskuteres på møtet.

Ifølge Dagbladets kilder er viljen til å kaste Lan Marie Berg seriøs i Rødt. Partiet er støtteparti for byrådet, men saken er såpass opprørende at byråd Berg ikke er fredet.

Partiledelsen i Oslo ønsker derfor å høre lokallagenes mening.

Ingen dom i kveld

Det er heller ikke ventet at det tas noen endelig avgjørelse på kveldens møte. Det er flere saker på sakslista, og det beskrives som et uformelt møte.

- Denne saken diskuteres på hvert eneste møte vi har, sier gruppeleder i Rødt, Eivor Evenrud, til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår blir det avgjørende for Rødt om Raymond Johansen vil trekke seg hvis bystyret vedtar å felle Lan Marie Berg - stille et såkalt kabinettsspørsmål. Da vil trolig Rødt la være å støtte mistillitsforslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer