Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjebnemøte i SAS i dag

Styret skal avgjøre om bakkeselskapene skal selges, men fagforeningen avviser streikeplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er ditt fly i rute? Skjekk flyforsinkelser og innstillinger her:

(Dagbladet.no): - Vi er trygge på at ledelsen ikke kommer til å velge det dårligste alternativet, sier klubbleder i SAS Ground Services Asbjørn Wikestad forut for skjebnemøtet i SAS i dag.


Styret skal klokken 13 igjen diskutere om de tre bakkeselskapene SAS Ground Services (SGS), SAS Technical Services (STS) og av SAS Cargo skal selges ut eller ikke.

Spørsmålet var også oppe før jul, men da ble besluttet styre å utsette avgjørelsen.

Tror ikke på salg

- Ingen ting har skjedd siden før jul som gjør at et salg er mer aktuelt nå enn da. Jeg tror ikke styre kommer til å vedta salg, men en innstilling hvor det slås fast at SAS må bli bedre- mer punktlig og billigere. Dette er ting fagforeningen forsåvidt er enig i, sier Wikestad til Dagbladet.no.

- Stemmer dette med de signalene dere har fått fra ledelsen?

-Nei, ledelsen holder kortene like kort til brystet som en profesjonell pokerspiller. Så sånn sett er vi litt spente. De ansatte liker ikke tanken på at salg i det hele tatt diskuteres i styret, sier fagforeningslederen.

FLYKAOS:  På et styremøte i Stockholm i dag skal styre vedta om de skal kvitte seg med de bakkeansatte. Fagforeningen tror imidlertid ikke på alternativet, og avviser planer om streik. Foto: Scanpix
FLYKAOS: På et styremøte i Stockholm i dag skal styre vedta om de skal kvitte seg med de bakkeansatte. Fagforeningen tror imidlertid ikke på alternativet, og avviser planer om streik. Foto: Scanpix Vis mer

Avvise streikeplaner

Han avviste likevel at fagforeningen planlegger streik eller andre aksjoner som vil ramme de reisende hvis resultatet fra møtet i Stockholm går i de ansattes disfavør.

- Streik blir det ikke. Det ville i så fall vært en lovstridig streik. Som fagforening har vi ikke vurdert noen form for aksjon forut for møtet. Vi anser muligheten for at de skal vedta et salg for liten, sier Wikestad.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media