Skjebnemøte om Kristina nå

Kristina Hjartåker (4) ble hardt skadd i rasulykken i Bergen i september. Faren har tryglet om å la dem vente, men legene vil koble henne fra respiratoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nå klokka tolv møter legene ved Haukeland sykehus Oddmund Hjartåker, for å overbevise ham om at det er best å slå av respiratoren til datteren Kristina (4).Oddmund Hjartåker mistet kona si i rasulykken i Hatlestad terrasse i Bergen natt til 14. september. Også datteren Kristina (4) ble hardt skadd i ulykken. Luftmangel førte til hjertestans og hjerneskade.

Den lille jenta er blitt behandlet ved Haukeland sykehus siden da. Nå har Helse Bergen vedtatt å avslutte behandlingen av Kristina og koble fra lufttilførselen. Faren har klagd på vedtaket. Uten behandling kan ikke datteren hans overleve.

Åpnet øynene

Helsetilsynet støtter Helse Bergen. Bergen tingrett avsa i går kjennelse på at farens krav om å vente med å koble fra respiratoren til etter den forestående rettssaken ikke tas til følge. I kjennelsen heter det at retten tviler på om de den har adgang til å overprøve om en pasient har rett til fortsatt behandling eller ikke.

Retten skriver, på bakgrunn av Helse Bergens anførsler, at Kristina muligens kan oppleve ubehag og smerte og at videre rettslig behandling vil ta minst et halvt år. Men pappa Oddmund Hjartåker fortviler. I går fortalte han sin historie på TV2. Han sier han flere ganger har fått livstegn fra datteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer