Skjebnen uviss for 27 gruvearbeidere etter eksplosjon

Redningsmannskapene får ikke gå inn og lete.

RØYK: Det ryker fra en ventilasjonsåpning ved Pike River-gruva etter eksplosjonen i natt norsk tid. 27 arbeidere er savnet. Foto: TVNZ/Reuters/Scanpix
RØYK: Det ryker fra en ventilasjonsåpning ved Pike River-gruva etter eksplosjonen i natt norsk tid. 27 arbeidere er savnet. Foto: TVNZ/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nå på det rene at 27 newzealandske gruvearbeidere er savnet etter en eksplosjon i natt norsk tid. De 27 har ikke gitt livstegn fra seg, og redningsmannskapene kan foreløpig ikke gå inn i kullgruva, skriver New Zealand Herald.

- Vi håper alle at alt går bra, men det ser temmelig alvorlig ut for øyeblikket, sier Tony Koshoorn, borgermester i den nærliggende byen Greymouth, til BBC News.

Blåst av kjøretøy Eksplosjonen i Pike River-gruva, på vestkysten av Sørøya, har trolig skjedd i 03.30-tida i natt (New Zealand ligger tolv timer foran Norge). En elektriker som gikk inn for å sjekke et strømbrudd, oppdaget at en maskinfører var blåst av kjøretøyet sitt ca. 1500 meter inne. Han slo straks alarm.

Elektrikeren, maskinføreren og ytterligere en mann kom seg ut av gruva uten problemer, og fortalte at tre til var på vei. Imidlertid har ingen flere kommet opp siden, og det er umulig å få kontakt med de 27 mennene som fortsatt befinner seg under jorda.

Tidligere meldinger gikk ut på at et lik var blitt funnet, men daglig leder av Pike River, Peter Whittall, avviser at så er tilfelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer