Skjebnenatt for SAS

- Det er min ambisjon å ha en ferdig avtale med til styremøtet i SAS i Stockholm i morgen klokken 10, sier lederen for de kabinansatte i Norge, John Lyng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyng og hans forhandlingsdelegasjon hadde da levert et endelig forslag til SAS-ledelsen som de ventet svar på i løpet av de nærmeste timene.

Samtidig gikk de svenske kabinansatte til forhandlingsbordet i Stockholm mens den danske avdelingen av fagforeningen ikke har rikket seg.

- Selskapet er inne i en skjebnetime. Jeg har aldri opplevd så utrolig spennende og intense forhandlingsmøter, sier Lyng til NTB. Han har kjempet for sine medlemmers interesser natt og dag i flere uker, men kravene fra SAS-ledelsen er usedvanlig tøffe. Det er reduksjon i lønn og pensjon det handler mest om

- Hvis vi lykkes i å bli enige i Oslo, vil det bli presedensgivende for de to andre landene. For selskapets øverste ledelse vil det være en stor fordel om vi kan bli enige i Oslo i natt, sier Lyng.

Onsdag klokken 8.40 er han uansett med på flyet til Arlanda som vil bringe ham til Stockholm og styremøtet som skal avgjøre om det fortsatt er et SAS i 2005.

Pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS sier til NTB at møtet trolig vil vare til et stykke utover ettermiddagen. Hun sier det er problematisk at forhandlingene med fagforeningene har trukket så lenge ut.

Opprinnelig skulle alle forhandlingene ha vært i havn for en uke siden.

(NTB)