Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjebnenatt i Kunduz

Mens Nordalliansen hamrer løs på militærstillingene rundt byen, foregår det intense forhandlinger. Taliban har til i morgen med å få sine utenlandske soldater til å overgi seg - ellers starter blodbadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alliansen sto på 90-tallet bak en rekke grusomme overgrep mot fiendens soldater og sivilbefolkningen, og koalisjons-landene frykter hva som vil skje i det som kan bli kampanjens første blodige bakkekamper.

- Hvis de tar fanger, må de behandles på en human måte, formaner general Tommy Franks som er sjef for koalisjons-styrkene.

OVERGIR SEG: Flere hundre Taliban-soldater forlot i dag Kunduz for å overgi seg til fienden som har omringet byen. Her overtar en Nordallianse-soldat en rakettkaster.Foto: SCANPIX/EPA
FORSØKER Å FINNE FRED: Kommandør Abdul Rashid Dostum (venstre) i Nordalliansen forhandlet i dag og i går med to Taliban-kommandører fra Kunduz.Foto: SCANPIX/REUTERS
VIL VEKK: Flyktninger fra Kunduz-provinsen passerer stridsvognene som står oppstilt ved fronten.Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart