Skjebnesøstre

NEW YORK (Dagbladet): Mens Lewinsky-skandalen går mot nye høyder i USA, kommer det en ny Kennedy-biografi med saftige sexhistorier.I et av kapitlene beskrives Marilyn Monroe som Monica Lewinskys skjebnesøster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskjellen er at Marilyn Monroe døde av en overdose piller.

Det er New York Posts giftpenn, Cindy Adams, som kan bringe smakebiter av C. David Heymanns biografi «RFK: A Candid Biography» som kommer på markedet neste uke.

Heymann skriver at Marilyn Monroe ble håpløst forelsket i John F. Kennedy. Hun trodde også at Bobby Kennedy, som biografien handler om, ville gifte seg med henne. Da hun forsto at Kennedy-brødrene bare hygget seg med henne, truet hun med å fortelle alt.

I motsetning til Monica Lewinsky fikk filmdivaen aldri muligheten til dette.

Den andre historien i sladre-biografien som har paralleller til dagens president-skandale, er historien om Kristi Witker.

Skaffe jobb

Den 21 år gamle nyhetsreporteren ble Bobbys elskerinne. Og han lovet henne å skaffe henne en jobb i Det hvite hus.

Det var Kristi som var med Bobby den dagen han ble skutt, skriver forfatteren.

Heymann trenger inn i detaljer om Bobbys sekuelle eskapader med enken etter broren, Jackie, og andre kvinner som Candice Bergen, Mia Farrow, Kim Novak, Lee Remick og Jayne Mansfield.

Heymann forsvarer alle detaljene i boka slik:

- Jeg har arbeidet i fem år med boka. Jeg navngir alle kilder, og har 1000 intervjuer på bånd. Jeg hadde et vitne med meg når jeg ikke tok opp intervjuene på bånd.

Strammer grepet

Og mens det puritanske USA tilbys sexsnadder fra alle kanter, strammer spesialanklager Kenneth Starr grepet i Washington DC. Hans rapport skal være pepret med ubehagelige sexdetaljer for president Clinton. Nå har Clintons advokat David Kendall bedt om å få rapporten en uke før den sendes til Kongressen. Fra å forakte Starr har Det hvite hus begynte å frykte den nidkjære anklageren.