Skjebnetime i retten

Hvem skal juryen tro på? Etter 30 dagers rettsdrama skal aktor nå forsøke å forklare juryen hvorfor Per, Veronica, Kristin og Lars bør dømmes for trippeldrapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankesaken i trippeldrapet ble langt fra en kjedelig reprise, som mange trodde. Et intenst rettsdrama i en av de mest spektakulære drapssakene i historien skal oppsummeres når aktor Jørn S. Maurud og Olav H. Thue holder sin prosedyre i formiddag.

Tiltalen mot Per og Veronica Orderud, Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland lyder på medvirkning til overlagt drap. Heller ikke denne gang er retten kommet nærmere en oppklaring av hovedspørsmålet i drapsgåten: Hvem tok seg inn i kårboligen på Orderud, natt til pinseaften 1999.

Aktoratet bekrefter at prosedyren i lagmannsretten vil bli litt annerledes enn i forrige rettsinstans. Denen gang er det en jury som skal avgjøre skyldspørsmålet. De har ikke samme trening i å vurdere bevis og vitnemål som profesjonelle dommere, derfor vil de måtte bruke andre ord og retorikk for å få fram budskapet.

Barnål ingen løsning

Under etterforskningen fant politiet en barnål på en sokk til Kristin Kirkemo Haukeland. Den kunne knytte henne nærmere til drapene, dersom politiet fant en liknende barnål fra området rundt drapsåstedet.

Mange undersøkelser senere er politiet like langt.

I retten i dag kom det fram at det ikke kan utelukkes at barnålen kommer fra et tre bak kårboligen, men det kan heller ikke bevises. På grunn av liten tid kunne forsker Sonja Klemsdal fra Planteforsk ikke gi et entydig svar på hvor barnålen stammer fra.