Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skjebnevalg for økologisk mat

Stortingsvalget vil avgjøre framtida til økologisk mat i Norge, mener interesseorganisasjonen Oikos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Den rødgrønne regjeringen har et konkret mål om at 15 prosent av landbruket og matforbruket skal være økologisk innen 2020. Venstre ønsker 17 prosent innen 2020 og Høyre har antydet at de ikke ønsker et slikt mål, sier daglig leder Regine Andersen i Oikos til NTB.

I tillegg til 15-prosentmålet bør partiene forplikte seg til å fremme offentlige innkjøp av økologisk mat, mener hun.

- Vi har sett at SV, Miljøpartiet De Grønne, Venstre og KrF har uttrykt seg positivt, mens de andre partiene er uklare, sier hun.

Sammen med en rekke andre organisasjoner har Oikos tatt initiativet til en politisk paneldebatt om temaet på Litteraturhuset i Oslo mandag.

 

- Vi vil ha klarhet i hva vi som velgere kan forvente oss, sier Andersen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling