- Skjegg og briller har vært underrepresentert på Stortinget

.. Men nå kan Nikolai Astrup få selskap fra sin «tvilling», Stefan Heggelund.

SE, SÅ LIKE: Høyrepolitikerne Stefan Heggelund og Nikolai Astrup er gode venner - og kjører helt lik stil på Høyres valgvake. Nå kan de bli kollegaer på Stortinget.
SE, SÅ LIKE: Høyrepolitikerne Stefan Heggelund og Nikolai Astrup er gode venner - og kjører helt lik stil på Høyres valgvake. Nå kan de bli kollegaer på Stortinget.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvorfor er dere så like?
- Haha, jeg har hatt det slik siden 2003, da Nikolai ble leder av Oslo Høyre, begynte han å kopiere stilen min, sier Stefan Heggelund.

STOR STEMNING: Høyres valgvake holdes på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet.
STOR STEMNING: Høyres valgvake holdes på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet. Vis mer

- Da hadde ikke du skjegg en gang, kontrer Nikolai Astrup. Nå ser det så bra ut for Høyre, at Høyres miljøpolitiker Nikolai Astrupe få selskap av Heggelund på Stortinget.  

PÅ VEI TIL VALGVAKE: En høyrevelger utenfor valgvaken. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet.
PÅ VEI TIL VALGVAKE: En høyrevelger utenfor valgvaken. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet. Vis mer

- Det viktige nå er borgerlig flertall, alt annet er en hyggelig bonus, sier Heggelund til Dagbladet.

STRÅLER: Julie Brodtkorb, mangeårig nær rådgiver for Erna Solberg, er glad for at mange års arbeid belønnes med et godt valgresultat. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet.
STRÅLER: Julie Brodtkorb, mangeårig nær rådgiver for Erna Solberg, er glad for at mange års arbeid belønnes med et godt valgresultat. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet. Vis mer

Han er kjæresten til Ap-politiker Hadia Tajik. Hvis hun ryker ut av regjeringskontoret sitt i Kulturdepartementet, blir de to kollegaer på Stortinget.

- Er det planen din?

- Haha, i så fall er jeg en heldig mann som får møte kjæresten både på fritida og på jobb, sier Heggelund.

Stemningen på Høyres valgvake er svært god. I den store salen på Radisson Blu på Holbergs plass er stemningen stor hver gang nye tall kommer opp på storskjermene.

 

- Det ser ut til å bli et stort borgerlig flertall og et stort Høyre. Vår strategi om å snakke om Høyres politikk har vært vellykket. Jeg tror ikke det er det at folk er lei av de rødgrønne. Norge er et godt land å bo i, men folk ser at vi har et større potensial enn det vi klarer å få ut i dag, sier Nikolai Astrup.
Astrup sitter i miljøkomiteen på Stortinget, og har vært nevnt som en mulig ny miljøvern eller energiminister.