Australia:

Skjelettfunn på populær feriestrand

Menneskelevningene ble funnet av en tilfeldig forbipasserende.

FUNNSTED: En hundeeier oppdaget flere beinrester, samt en hodeskalle, i buskene ved stranda Lee Point nord i Australia. Foto: Katacarix/Shutterstock
FUNNSTED: En hundeeier oppdaget flere beinrester, samt en hodeskalle, i buskene ved stranda Lee Point nord i Australia. Foto: Katacarix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Onsdag 28. september ble det gjort funn av menneskelevninger på den populære badestranda Lee Point i nærheten av byen Darwin nord i Australia.

Politioverbetjent Karl Day sier at den grufulle oppdagelsen ble gjort av en tilfeldig forbipasserende som gikk tur med hunden sin, gjengitt av dagsavisa The Australian.

Det skal være snakk om en intakt hodeskalle, samt flere beinrester.

Trolig fra én person

Avisa skriver at levningene ble funnet gjemt under noen busker. Trolig var det mannens hund som avslørte beinrestene, som lå nær strandas parkeringsplass - men samtidig langt nok unna til å ikke bli oppdaget.

- Da han så nærmere etter, var det ganske klart at det var en hodeskalle. Deretter kontaktet han politiet. Det er ingenting som indikerer på at beinrestene stammer fra flere personer, sier politioverbetjent Day.

ÅSTED: En hodeskalle samt store megnder beinrester ble funnet nær stranda. Foto: Politiet i Nothern Territory
ÅSTED: En hodeskalle samt store megnder beinrester ble funnet nær stranda. Foto: Politiet i Nothern Territory Vis mer

DNA-testes

Rettsmedisinere skal hittil ikke ha vært i stand til å finne noen tegn på skader på verken hodeskallen eller de største beinrestene.

- Selvfølgelig skal alt bli gjennomgått mye mer detaljert, men fra en eksperts synspunkt er det hittil ingen indikasjon på traumer, sier Day.

Det jobbes nå med å identifisere levningene.

- Videre analyser vil bli foretatt av rettsmedisinere. Inntil de er ferdige, har vi ingen ytterligere informasjon, sier politioverbetjenten, og oppfordrer samtidig publikum om å komme med tips.

Ifølge The Australian er stranda svært populær blant turister, familier og hundeeiere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer