FIKK PRØVETID:  Kvinnen er idømt prøvetid for brudd på gravfreden og for å ha avfyrt skudd fra sin balkong i september i år. I stua fant politiet skjelettdeler fra ulike mennesker, som var satt sammen slik bildet viser. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET
FIKK PRØVETID: Kvinnen er idømt prøvetid for brudd på gravfreden og for å ha avfyrt skudd fra sin balkong i september i år. I stua fant politiet skjelettdeler fra ulike mennesker, som var satt sammen slik bildet viser. Foto: GÖTEBORGS-POLITIETVis mer

«Skjelettkvinnen» i Göteborg skyldig i likskjending

Men retten fant ikke bevis for at kvinnen (37) hadde sex med de rundt 100 skjelettdeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag falt dommen i saken mot den 37 år gamle svenske Göteborg-kvinnen, som var tiltalt for likskjending, og for å ha brukt skjeletter til seksuell tilfredstillelse.

- I det store og det hele vant vi fram, hun var tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med skjelettdeler, men bevisene for dette ble avist, sier kvinnens advokat, Annika Stanislaus, til Svenska Dagbladet.

Kvinnen ble dømt til prøvetid med spesiell instruks om å gjennomgå psykiatrisk behandling og tilsyn for likskjending samt våpenloven.

- Det var ikke bestridt at hun hadde skjelettrester i hjemmet sitt, og det ble hun dømt for, sier forsvareren videre.

«Nekro-CD» 37-åringen ble pågrepet 6. september i år da politiet rykket ut til hennes leilighet i bydelen Bergsjön i Göteborg etter at det hadde blitt avfyrt skudd fra hennes balkong.

Inne i leiligheten fant politiet seks hodeskaller, en ryggrad, rundt 100 skjelettrester, en CD døpt «Nekro» og et tekstdokument med navnet «Min nekrofili» ble beslaglagt i leiligheten.

Utover stuegolvet lå et komplett menneskeskjellet, satt sammen av en rekke ulike individer, og en mengde kniver. I tillegg oppbevarte hun bilder av døde trafikkofre og en låsekode til et likhus.

Skjelettdelene, som er fastslått å være mellom 45 og 50 år gamle, skal ha blitt brukt til seksuelle formål, mente aktoratet.

Ingen seksuelle bevis Men ifølge dommen var det ingen bevis for at kvinnen utførte seksuelle handlinger med knoklene. Tingretten konstaterte at det ikke finnes fotobevis eller vitner på seksuell omgang, og at det ikke er slått fast at det er hun har skrevet nekrofile tekster under et pseudonym på nettforum, skriver Göteborgs-Posten.

 LØSNET SKUDD: Politiet rykket ut til leiligheten i Bergsjön etter at kvinnen løsnet skudd fra balkongen sin (med planter). Inne i leiligheten gjorde de det svært makabre funnet. Foto: ROGER LUNDSTEN
LØSNET SKUDD: Politiet rykket ut til leiligheten i Bergsjön etter at kvinnen løsnet skudd fra balkongen sin (med planter). Inne i leiligheten gjorde de det svært makabre funnet. Foto: ROGER LUNDSTEN Vis mer

Tingretten mener derimot at kvinner er skyldig i å ha flyttet skjeletter til sin leilighet, og at hun har behandlet skjelettene på en krenkende måte.

Kvinnen felles også for brudd på våpenloven. Hun har tidligere innrømmet at hun var i besittelse av et semi-automatisk start og skremselspistol, en tåregass-spray og to elektrosjokkvåpen.

Dommen innebærer også at hennes kranier og skjeletter blir beslaglagt. Det samme gjelder hennes likposer, bor, hodelykt, låspistol, pappesker, plastikkposer og kryssfiner-eske.

Kvinnens advokat hadde under rettsaken prosedert på at enkelte av kroppsdelene var så gamle at de ikke omfattes av loven om gravferd, og derfor heller skal anses som arkeologiske objekter.

Nå skal kvinnen og hennes advokat vurdere å anke dommen, ifølge SvD.no.

- Sykelig interesse Ifølge aktor Kristina Ehrenborg-Staffas har den 37 år gamle kvinnen er «sykelig og uetisk interesse for døden».

Sjøl har kvinnen hele tiden nektet straffskyld, og har hevdet at hun hadde skaffet seg knoklene fordi hun var historisk interessert i samleobjekter.

Hun hevder at de fleste delene er innkjøpt over internett, i hovedsak fra USA.

I PLASTPOSER: Politifolkene fant flere hodeskaller innpakket i plastposer. Andre kroppsdeler ble funnet på gulvet, i fryseren og i pappesker. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET
I PLASTPOSER: Politifolkene fant flere hodeskaller innpakket i plastposer. Andre kroppsdeler ble funnet på gulvet, i fryseren og i pappesker. Foto: GÖTEBORGS-POLITIET Vis mer

Aktor Kristina Ehrenborg-Staffas mente i midlertid at det er usannsynlig at kvinnen kan ha skaffet seg skjelettene på denne måten, til tross for at de ikke har bevis for at hun kan ha benyttet koden til likhuset i Småland, eller gravd opp lik fra kirkegårder sjøl.

Ifølge aktoratet stammer knoklene fra Skandinavia, Asia og Amerika.

Kvinnen var også siktet for å ha videresolgt kroppsdeler til en mann i Uppsala, som foreløpig ikke er siktet for brudd på gravfreden.

I RETTEN: Den nå skyldige kvinnen i retten med sin forsvarer, under et fengslingsmøte tidligere i høst. Foto: ROGER LUNDSTEN
I RETTEN: Den nå skyldige kvinnen i retten med sin forsvarer, under et fengslingsmøte tidligere i høst. Foto: ROGER LUNDSTEN Vis mer