Skjeling skal frikjenne Halimi

Ridvan Halimis skjelende øyne er blant momentene som må føre til frifinnelse i NOKAS-saken, mener hans forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Trygve Staff la i går ned påstand om frifinnelse for norskalbaneren. Hans viktigste poeng er at det ikke finnes ett eneste bevis for at Halimi var i Stavanger ransdagen.

-  Hans DNA er bare funnet på løsøre-gjenstander, som alle har det til felles at de har befunnet seg i verkstedet hans, sa Staff i sin prosedyre for Stavanger tingrett.

Dessuten finnes det ingen vitneobservasjoner av Ridvan Halimi i Stavanger på noen sentrale tidspunkter. Han er heller ikke blitt pekt ut på politibilder, selv ikke etter at han ble etterlyst med bilde i avisene. Det synes advokaten er påtakelig.

-  Jeg tror han er lett å kjenne igjen, spesielt på sitt skjelende venstreøye. Men hele ansiktsformen gjør at ham til en lett mann å huske, sa Staff.

Advokat Marius Dietrichson la også ned påstand om frifinnelse for sin klient, Metkel Betew, i går.

Abdelilah Saeme, forsvareren til Ikmet Kodzadziku, vil gjøre det samme når han fullfører sin prosedyre i dag. I går slo han fast at det ikke finnes noe bevis for at svensk-makedoneren var en del av ranslaget.

LETT GJENKJENNELIG: Ridvan Halimi (26) har et så lett gjenkjennelig ansikt at han ville blitt pekt ut av vitner dersom han var i Stavanger før, under eller etter ranet, hevder hans advokat, Trygve Staff.