Skjeller ut politikere etter tur

-Spesiell samtale med Sjeggestad, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda liker ikke at politikerne har kritiske synspunkter på nemndas arbeid.

Det er ikke bare Venstres leder Lars Sponheim som har fått beskjed fra UNE-direktøren.

Senterpartiets parlamentariske leder Magnhild Meltveit Kleppa og en SV-represenant på Stortinget, som vil være anonym, har også fått sitt pass påskrevet av UNE-sjefen.

-Spesiell samtale

- Som leder av Stortingets kommunalkomite i forrige periode, ble jeg oppringt av direktøren for UNE på grunn av oppslag i media. Det var en spesiell samtale som jeg ikke ønsker å utdype nærmere, sier Meltveit Kleppa til Aftenposten.

En SV-representant ble oppringt og kritisert av Sjeggestad for å ha engasjert seg i en UNE-sak.

- Jeg opplevde det som fryktelig ubehagelig, som en måte å sette på plass eller kneble en stortingsrepresentant på, sier SV-eren til Aftenposten.

Stortingsrepresentanten vil være anonym av frykt for at Sjeggestad og UNE vil hevne seg ved å være negativ til seinere saker som blir tatt opp.

- SPESIELL SAMTALE:  Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fikk telefon fra UNE-direktør Terje Sjeggestad. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog.
- SPESIELL SAMTALE: Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fikk telefon fra UNE-direktør Terje Sjeggestad. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog. Vis mer

- Forsøk på knebling

Venstre-leder Lars Sponheim fikk brev fra UNE-direktøren med misnøye mot partiets nestleder Olaf Thommessen og hans «undergravningsarbeid» mot Utlendingsnemnda.

Stortingsrepresentant og mediekontakt Ingvild V. Malvik i SVs stortingsgruppe kaller Sjeggestads reaksjoner for «forsøk på knebling av folkevalgte politikere.»

- Politikere må ha mulighet for å drive systemkritikk, mener hun.

TAR RUNDEN: UNE-direktør Terje Sjeggestad har fortalt ledende politikere i Venstre, Senterpartiet og SV hva han mener om deres synspunkter i asylsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer