Skjelte ut helsearbeidere

Sykepleiernes og hjelpepleiernes beste venn, Frp's John Alvheim, sprakk fullstendig og skjelte ut en gruppe helsearbeidere på Løvebakken i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Alvheim, som er leder for Stortingets sosialkomité, gikk i går ut i NRK og i Dagbladet og foreslo at sykepleierne bør få 50000 mer i årslønn og hjelpepleierne 30000.

Flere andre yrkesgrupper i helsevesenet reagerte kraftig på utspillet og overleverte i går et protestbrev til Alvheim. Men den erfarne stortingspolitikeren skulle ha seg frabedt noen kritikk.

Respekt

En meningsutveksling som ble mer og mer amper, ble avsluttet slik av Alvheim:

- Jeg har ikke fått beskjed om hvem jeg skulle møte. Jeg er blitt bedt om å komme ut og ta imot et brev og vil ikke finne meg i å bli angrepet. Jeg krever respekt for mitt syn, sa Alvheim.

Dermed snudde han på hælen og etterlot et titall skuffede og frustrerte helsearbeidere som tjener enda dårligere enn hjelpepleiere.

Skuffende

- Det er ansvarsfraskrivelse og meget skuffende at Alvheim skylder på at han ikke visste hvem han skulle møte. Det Alvheim gjør med sitt utspill til støtte for syke- og hjelpepleierne er ensidig å tilgodese noen grupper på bekostning av andre. Det er å sette parter innenfor samme område opp mot hverandre, og det kan vi ikke tåle, sier KFO-leder Alf Ø. Bowitz, som organiserer 54000 ansatte innenfor offentlig tjenesteyting, mange av dem innen helsevesenet.

Frustrerte

- Alle disse gruppene, som gjør en avgjørende viktig jobb for at Helse-Norge skal fungere, er frustrerte over at de blir oversett og glemt. De har de siste åra hatt en lønnsutvikling som er dårligere enn de gruppene Alvheim peker på, sier Bowitz.

KFO har beregnet at Alvheims lønnsforslag vil koste samfunnet 3,5 milliarder kroner hvis det blir gjennomført.

- Hva blir da igjen til lønnsøkning til andre grupper? spør KFO-lederen.

SINT: - Jeg krever respekt for mitt syn, sa Frp's John Alvheim, før han forsvant inn på Stortinget igjen. Tilbake sto skuffede helsearbeidere.