Skjelte ut politi - fikk rekordbot

Sørlending på Skalldyrfestival må ut med 8000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var seint forrige fredag under årets Skalldyrfestival i Mandal at Søgne-mannen avfyrte kraftsalvene.

Flere ganger ropte han «Snutefaen dra til helvete» til patruljerende politifolk. Mannen ble tatt inn på politistasjonen, men lot seg ikke skremme av det. Idet han forlot stasjonen viste han politiet langfingeren, og kvitterte med å si «snutefaen» igjen, melder Fædrelandsvennen.

Nå er mannen bøtelagt med 8000 kroner for utskjellingen, i tillegg til å være beruset. Dette er ifølge avisa rekordbot for utskjelling av lovens håndhevere.

Tidligere har en kvinnelig Frp-politiker fra Nordland hatt den tvilsomme rekorden. Hun måtte ut 4000 kroner for å ha sagt «Prøv deg, og du er taskelaus, di forbainna glyshysa» til en politibetjent. Det hjalp ikke politikeren at hun selv hevdet å kun ha sagt «Fuck yourself».

Mandal er for øvrig sterkt representert på «bot-for-utskjelling»-lista. En mandalitt har tidligere fått et forelegg på 3000 kroner for å vise fingeren til to politibetjenter og kalle dem «jævla idioter» og «jævla aspiranter». En kvinne fra distriktet fikk like stor bot for å ha kalt to betjenter «sataner». Tidligere er også følgende utsagn registrert i Mandal-politiets annaler: «Du er den største driden her i byen».