Skjelte ut svigersønn på direkten

Det skjer i de beste familier. Men det hører til sjeldenhetene at man skjeller ut sin egen svigersønn i direkte sending på radio, slik tidligere Ap-leder Reiulf Steen gjorde i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i en debatt om norsk politikk i Midtøsten de familiære utfallene skjedde.

Reiulf Steen er styreleder i Norsk Folkehjelp, og det er i denne rollen den tidligere Ap-kjempen har skrevet et brev til utenriksminister Thorbjørn Jagland med sterk kritikk av det han oppfatter som norsk passivitet i forhold til israelske overgrep.

Men i stedet for utenriksminister Jagland var det hans statssekretær Raymond Johansen som møtte til debatt i Dagsnytt Atten på NRK. Johansen er Steens svigersønn.

Steen krever blant annet i brevet at Norge ikke lenger opptrer nøytralt.

- Det er fullt mulig å stå på sidelinja og skrike, sa Johansen.

- Hva i all verden! Vi er til stede, vi er midt i dette vi, bryter Steen inn.

Men denne scenen var langt fra den eneste der svigerfar og svigersønn var i direkte munnhoggeri.

Epler og bananer

Debatten begynner med Steens kritikk av at Norge ikke reagerer kraftig nok på den israelske bosettingspolitikken. Men han blir avbrutt av sin svigersønn:

- Dette er en urimelig kritikk. Vi er der på grunn av Oslo-prosessen. Den bygger på gjensidig anerkjennelse og fred gjennom forhandlinger, sier Johansen.

I en scene i debatten sier en opphisset Johansen til sin svigerfar:

- Nå må vi sortere epler og bananer.

Familiemedlemmene kaller hverandre henholdsvis Reiulf og Raymond gjennom hele innslaget. Etter det Dagbladet forstår, stilte de to opp under forutsetning av at familieforholdet ikke skulle komme fram.