Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjemmende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• I dag vedtar Stortinget at Hardangerbrua skal bygges. Brua bygges etter sterkt lokalt press. Flere av partiene på Stortinget stemmer for, men er imot. Det gjelder Fremskrittspartiet som er imot bompengefinansieringen og SV som er imot av miljømessige grunner. Venstre mente i utgangspunktet at miljøtunneler på Hardangervidda burde ha høyere prioritet enn brua.

• Det er mange gode grunner for at denne brua ikke burde bygges. Den gir både samfunnsøkonomisk og bedriftsøkonomisk alt for lav avkastning. Trafikkgrunnlaget er for skrint. Den får negative konsekvenser for kulturlandskapet og for turisttrafikken i fjorden. Og den kan medføre økt trafikk over Hardangervidda med store konsekvenser for villreinstammen. Kåre Willoch har sagt at de svære bruprosjektene i fjorddistriktene er dramatiske naturinngrep som blir ganske overveldende etterhvert. Vi er enig i det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!