Skjender Christoffers grav

Her hviler Christoffer (8), mishandlet til døde og sviktet av alle. Selv ikke i døden får han fred.

SISTE HVILE: Ifølge dommeren var Christoffers siste tid et helvette. Han ble bare åtte år gammel. Men heller ikke i døden får han fred. Trist registrerer mormor Ragnhild Gjerstad at graven i forrige uke ble utsatt for hærverk - igjen. Av hensyn til en forestående begravelse har hun ryddet og beplantet grava på nytt. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SISTE HVILE: Ifølge dommeren var Christoffers siste tid et helvette. Han ble bare åtte år gammel. Men heller ikke i døden får han fred. Trist registrerer mormor Ragnhild Gjerstad at graven i forrige uke ble utsatt for hærverk - igjen. Av hensyn til en forestående begravelse har hun ryddet og beplantet grava på nytt. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christoffer valgte ikke å bli født. Han valgte heller ikke å dø. Likevel ligger han på Kodal kirkegård i Vestfold, mishandlet til døde av sin stefar. I april ble stefaren dømt til åtte års fengsel for mishandling med døden til følge og ved mishandling å ha krenket sine plikter mot barnet. Han er fortsatt en fri mann, men venter på å bli innkalt til soning av dommen.

Som Dagbladet tidligere har fortalt, endte Christoffer sine dager sviktet av alle. Skadene han ble påført var synlige for skole, SFO og sykehuset. Alle så, men ingen sa noe til verken politi eller barnevern.

Dager ble uker. Deretter måneder.

De siste ukene av sitt liv mistet den lille gutten gnisten. Han sprudlet ikke lenger. Ville ikke hjem fra skolen. Han var redd.

Og han var helt alene.

Slik møtte han døden, ifølge Agder lagmannsrett med skader påført av hans stefar.

Skjender grava Bare åtte år gammel ligger lysluggen på kirkegården. Men heller ikke her får han hvile i fred.

Torsdag ble graven skjendet. Det er ikke første gang. En rekke episoder er meldt til politiet. Hærverket har pågått helt siden Christoffer ble gravlagt i 2005 og fram til i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer