Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjenkeretten bar lukt i strafferetten

TRONDHEIM (Dagbladet): Det begynte med lagdommer Olaf Jakhelln som styreformann, med møbler og vitneboks fra Frostating lagmannsrett, og med kirken som eiendomsbesitter. Men Lysthuset Hadrian og baren Skjenkeretten endte i strafferetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjenke-eventyret, som begynte i 1992, endte på tiltalebenken i Trondheim byrett for den 48 år gamle daglige lederen som er anklaget for økonomiske misligheter.

Med på ferden var også Den norske kirke som eier av lokalene.

Statsadvokat Per Reehorst har nå etter konkursen i 1995 tiltalt den daglige lederen for å ha unndratt, eller forsøkt å unndra, 100000 kroner fra kreditorene.
Åpningen av Lysthuset Hadrian skjedde på den tida tinghuset i Trondheim ble pusset opp. Gammelt møblement, som fra den såkalte Rinnan-salen i lagmannsretten, havnet i Skjenkeretten bar.

Restaurantåpningen skjedde med brask og bram i 1992. Men PR til tross, det gikk raskt nedover, og det ble slett ikke så lystig økonomisk på Lysthuset. Lagdommer Jakhelln forsvant også ut av styre og stell, mens møblene fra tinghuset ble stående.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!