- Skjenket elevene og forgrep seg

TROMSØ (Dagbladet): Politiet opprettet i går tre nye straffesaker mot den sexovergrepssiktede læreren, og det kan komme flere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Troms forhørsrett varetektsfengslet i går mannen for to uker med brev- og besøkskontroll.

Den 35 år gamle læreren er siktet for å ha utnyttet sin stilling som lærer til å begå seksuelle overgrep mot en 15 år gammel elev ved Kvaløysletta ungdomsskole i Tromsø.

I går ble det klart at tre nye jenter har politianmeldt læreren.

- De fire er 14 og 15 år gamle. De går på samme skole og tilhører samme venninneflokk, opplyser kriminalavdelingssjef Einar Pedersen i Tromsø.

- Ved noen anledninger skal det ha vært nytt alkohol. Et par ganger skal overgrep ha skjedd på fester som læreren inviterte til, opplyser Pedersen.

35-åringen er siktet for å ha misbrukt sin stilling som lærer. Han er i tillegg siktet for flere tilfeller av seksuell omgang med to av dem. Han er siktet for seksuelle handlinger mot de andre to.

- Hva er forskjellen?

- Seksuell omgang er alvorligst. I denne saken dreier det seg ikke om samleie, men beslektet seksuell omgang. Seksuell handling derimot, går på intim beføling og tukling, utdyper Pedersen.

35-åringen har angivelig begått en rekke overgrep over tid. I siktelsen heter det at han skal ha misbrukt 15-åringen jevnlig over to år.

Det er ifølge politiet uklart hvor mye hver jente visste om overgrep mot de andre tre.

- Har noen av overgrepene skjedd på skolen?

- Ikke det vi vet, sier kriminalavdelingssjef Pedersen.