Homofile Edvin ble banket i Oslo:

- Skjer dette i Norge i 2020?

Jan Thomas ble skamfull da han hørte om 22 år gamle Edvin Eriksen som ble skallet ned i Oslo. - Som en homofil mann selv, burde jeg visst om at dette skjer.

- IDIOTER: Jan Thomas ble opprørt - og skamfull - da han hørte historien om Edvin som ble slått ned på bussen, angivelig fordi han er homofil. Video: Dorholt / Langsem / Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Jan Thomas (53) hørte historien om 22-årige Edvin Eriksen som ble skallet ned på grunn av det han mener er egen legning, ble han satt ut.

Selv som en av landets kanskje mest profilerte homofile menn, hadde han ikke kjennskap til at det Eriksen nylig opplevde, tilsynelatende er noe flere homofile kjenner seg igjen i.

- Jeg skammer meg litt. Som en homofil mann selv, burde jeg visst om at dette skjer. Jeg kjente litt på at realiteten er en helt annen enn det jeg blir presentert med i mitt eget liv, sier han til Dagbladet.

Oslo-politiet bekrefter til Dagbladet at de har iverksatt hatkrim-etterforskning i forbindelse med hendelsen. Så langt er ingen siktet i saken.

- Må være tull?

Det var fredag at Jan Thomas fikk en melding fra en av sine ansatte på salongen. Hun sendte en skjermdump av det blodige bildet Edvin Eriksen, kameraten fra hjembygda Trysil, hadde delt på Instagram om at han var blitt banket opp i Oslo.

Årsaken til at han ble skallet ned, mener Eriksen, er fordi han er homofil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer