Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

- Skjerp dere

Norsk-palestinske Nor Obeid i Gazas støttekomité er forbannet over palestinske ungdommers hærverk i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det første jeg tenker om opptøyene er «skjerp dere, folkens», sier palestiner og Gaza-aktivist Nor Obeid (25), til Dagbladet.no.

Hun reagerer på at mange av ungdommene som sto bak de voldelige opptøyene i Oslo sentrum framstår som om de er under atten.

Setter seg selv over Gaza
- Foreldrene dere bør ta det kraftig opp med dem. Handlingene til barna deres går ut over alle som overholder regler i Norge, sier Obeid.

- Og de må fortelle dem at de må oppføre seg skikkelig i et demonstrasjonstog for å oppnå noe, ikke bruke vold, sier Obeid.

Obeid er medlem av Støttekomitten for Gaza.

- De palestinske ungdommene som brukte vold setter Palestina og smerten på Gazastripen i skyggen av seg selv. Det er trist, sier Obeid, men understreker at bruken av vold er uakseptabel uansett hvem som står bak.

- Trist med Karl Johan
Hun fulgte gårsdagens opptøyer i Oslo fra sofaen på grunn av sykdom.

- Flere palestinske og norske venner av meg ringte og sendte meldinger under opptøyene og var lei seg for at det ødela for dem som vil oppnå fred i Palestina, sier hun om torsdagskvelden.

Bildene fra opptøyene som ligger på Dagbladet.no opprører henne. Karl Johan og butikker i Oslo sentrum har fått store skader.

- Det er forferdelig trist med Karl Johans gate og at demonstrasjonene gikk utover politiet.

Uenig med Siv Jensen
Selv om hun tar avstand fra voldsbruken er hun sterkt uenig med Frp-formann Siv Jensens støtte til Israels bombetokt over Gaza, som har kostet mange hundre menneskeliv og skadet over 3000 mennesker.

- Vil man oppnå fred, som kan man ikke støtte krig, det er innlysende. Det foregår så mye grusomt på Gazastripen nå og det må stoppes, sier Obeid.