Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skjerp dere

Petter Solberg blir oppgitt av å høre om den omfattende trafikkdøden på norske veier. Nå ber han feriesjåførene om å skjerpe seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette som skjedde i helga må vi lære av. Det er helt for jævlig og må ikke skje igjen. Vi må tenke på familiene til alle dem som omkom. Men dessverre er det vel slik at det må skje noe med noen i nær familie før man våkner, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Han rister på hodet når han hører om undersøkelser som sier at folk sminker seg, spiser eller leser dokumenter mens de kjører.

- Vær på vakt

- Det går jo ikke an. Vi må skjerpe oss, det gjelder alle. Folk må være på vakt hele tida. Det nytter ikke å slappe av ett sekund, sier østfoldingen.

Selv er han ferdig med ferien og holder på å lade opp til neste VM-runde, som arrangeres i Tyskland i slutten av måneden.

Han kjører tusenvis av mil på norske og utenlandske veier hvert år, men han vil ikke gå med på at norske sjåfører er verre enn andre. Han er heller ikke redd for å kjøre på norske veier i ferien.

- Trafikken er mye mer kaotisk i andre land enn i Norge. Men det er ferie her til lands og mange biler på veiene. Køer skaper irritasjon og irriterte bilister fører lett til ulykker, sier rallysjåføren.

- Hold fartsgrensa

Han oppfordrer folk til å holde god avstand mellom kjøretøyene og la bilen stå hvis man har drukket alkohol. Han ber også folk være obs på våte veibaner. Regn på tørr asfalt er livsfarlig.

- Og hold fartsgrensa. Det betyr at når det er 80-sone, så kjører man i 80. Folk som kjører for sakte, er ikke bra for flyten i trafikken, sier Petter Solberg.

GODE RÅD: - Vi må skjerpe oss, det gjelder alle, oppfordrer Petter Solberg.