Skjerper kampen mot pelsdyr-krim

Politiet klarer ikke å oppklare grove sabotasjeaksjoner mot pelsdyrnæringa. Etter flere attentater mot pelsdyr de siste ukene, har riksadvokat Tor-Aksel Busch sentralisert etterforskinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette for at politiet skal kunne stå best mulig rustet i kampen mot kriminelle overgrep mot pelsdyrnæringa, sabotasjehandlinger som har kostet næringa et tosifret millionbeløp. Mennskeliv er også blitt satt i fare.

Det er Telemark politidistrikt i Skien som skal ha ansvaret for etterforskinga. Kripos er koblet inn i saken.

Varlser media

Aksjonistene opptrer svært profesjonelt, og slår til etter en omfattende planlegging. Etter anslagene varsler aksjonistene gjerne media over e-post, uten det har hjulpet politiet i avgjørende grad.

Etterforskerne står i realiteten uten avgjørende spor i etterforskinga. Dyrenes FrigjøringsFront (DFF) har ved flere anledninger tatt på seg skylda for brannattentater mot forfabrikker og for å ha sluppet løs flere tusen mink.

Riksadvokaten ønsker at politiet samarbeider med pelsdyrnæringa, slik at eventuelle aksjoner i framtida kan bli etterforsket mot uoppklarte saker.

9500 mink

Dette er de alvorligste sakene:

  • DFF sto bak da 9500 mink ble sluppet løs i Gjesdal i oktober i 2002. Flere hundre dyr ble overkjørt og drept.
  • DFF tok på seg skylda da to forfabrikker, en ved Hamar og en i Telemark, ble påtent og påført skader for millionbeløp i mars i år.
  • I september ble en forfabrikk i Nord-Trøndelag totalskadd ved brann natterstid. Menneskeliv kunne gått tapt om vindretningen hadde vært en annen.
  • 25. oktober ble flere hundre revetisper sluppet løs i Heidal.
  • 29. oktober ble hundrevis av rever farget med et fargestoff.
<B>SLIPPES FRI: Aksjonister har slått til og sluppet fri flere tusen mink.
MOTE: Denne minken ble vist farm under en motevisning i Italia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer