Skjerper lovverket

Det kan bli vanskeligere å publisere krenkende meldinger på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Meldinger på nettet kan rammes av en skjerpet straffelovgivning. Samtidig må redaktørene ta sitt ansvar på alvor, sier kommunal og regionalminister Erna Solberg. I dag la hun fram et nytt lovforslag for stortinget som innebærer et generelt forbud mot diskriminering på grunn av etnisitet og religion.

Medborgere

Det kan blant annet innebære skjerpet overvåkning og strengere straffer for krenkende meldinger på internett. Et eget ombud for likestilling og mot diskriminering vil følge med på alle samfunnsområder og håndheve loven. Det nye faglige og uavhengige håndhevingsapparatet trer i kraft 1.januar 2006.

Den nye loven er likevel først og fremst utformet med tanke på diskriminerg av mennesker med etnisk bakgrunn. Den vil gi beskyttelse i arbeidslivet og for tros og livssynssamfunn.

- Vi ser at mennesker med etnisk og religiøs bakgrunn føler seg diskriminert. Dette bidrar til at de ikke føler seg delaktige og inkludert i samfunnslivet. Vi har lagt vekt på at folk ikke skal føle seg som annenrangs borgere, sier Solberg.

- Dette kan også gjelde indirekte og tilsynelatende nøytrale handlinger. Et godt eksempel er forbudet mot å bære hijab på arbeidplassen. Det vil ikke være mulig å forby, sier Solberg. Her har Frankrike gått motsatt vei av Norge og forbudt bruk av hodeplagget i statlige skoler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer