- Skjerper rutinene

Advokat Øyvind Eriksen i advokatfirmaet BA-HR har vedtatt et forelegg fra Økokrim på 50000 for overtredelse av regnskapsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vedtaket har samme virkning som en dom. Det er begrunnet med at en faktura på 2,5 millioner kroner fra BA-HR til Aker RGI bare viste til juridisk bistand i mars og april 2002.

Fakturaen inneholdt ikke opplysninger om at en vesentlig del av fakturaen gjaldt arbeid utført av Tore Tønne og hans selskap Tønne Consult i forbindelse med Aker RGIs overtakelse av Kværner ASA.

Beklager

I vedtaket blir det fra Økokrims side vist til fem brudd på regnskapsloven, ett brudd på merverdiavgiftsloven og ett brudd på forskrift om innhold av salgsdokumenter.

I en pressemelding beklager Eriksen at fakturaen ble utformet på en måte som etter Økokrims vurdering «innebærer brudd på formregler om spesifikasjon av faktura».

Leder av styret i BA-HR, advokat Rolf Johan Ringdal, avviser at Eriksens formulering er uttrykk for en bagatellisering av forelegget.

- Forelegget er ilagt for brudd på regnskapsregler, og det tar vi alvorlig, sier Ringdal.

- Man kan ha ulike oppfatninger om den vurdering Økokrim har foretatt, men vi vil ikke prøve den rettslig. Vi tar Økokrims beslutning til etterretning, og forsøker å legge saken bak oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer