FIKK MEDHOLD: - Påtalemyndigheten er fornøyd med å ha vunnet fram med at straffene fra tingretten for to av de dømte var for lav og nå er skjerpet, samt at inndragningsbeløpene er satt noe opp, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen, som var aktor i saken.  Foto:  Leif Stang / Dagbladet
FIKK MEDHOLD: - Påtalemyndigheten er fornøyd med å ha vunnet fram med at straffene fra tingretten for to av de dømte var for lav og nå er skjerpet, samt at inndragningsbeløpene er satt noe opp, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen, som var aktor i saken. Foto: Leif Stang / DagbladetVis mer

Skjerper straffen for innførsel av 350 kilo hasj

Hovedmenn dømt til åtte og et halvt og ni års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gulating lagmannsrett skjerpet straffen for to av fire menn i en ankesak om innførsel av 350 kilo hasj. Hovedmennene er dømt til åtte og et halvt og ni års fengsel.

Også inndragningsbeløpene ble hevet da lagmannsretten avgjorde saken tidligere denne uken. Ankesaken gjaldt fire av totalt seks menn som i desember i fjor ble dømt for medvirkning til smugling av 350 kilo hasj.

Bergen tingrett dømte de seks til fengsel imellom to år og ni måneder og ni år i fengsel og inndragning av totalt 3,8 millioner kroner og en bil.

De strengeste straffene på åtte og et halvt og ni års fengsel forble uendret da lagmannsretten avsa sin dom. For de to andre ble straffen satt til fire år og tre måned og fire års fengsel, en økning på henholdsvis 12 og 15 måneder. De to som ikke anket, ble i Bergen tingrett dømt til tre år og ni måneder og seks års fengsel.

Lagmannsretten økte det samlede inndragningsbeløpet med 750.000 kroner til drøyt 4,5 millioner.

- Påtalemyndigheten er fornøyd med å ha vunnet fram med at straffene fra tingretten for to av de dømte var for lav og nå er skjerpet, samt at inndragningsbeløpene er satt noe opp, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen, som var aktor i saken.

Han mener likevel de inndratte summene burde vært enda høyere.

(NTB)